Kateri kabel za vaš iphone, ipad ali drug gizmo?

usb_kabelKabli za vaš iphone, ipad ali katerikoli drug gizmo se lahko smatrajo kot potrošni material, saj so prav kabli eni izmed tistih izdelkov, ki se najpogosteje pokvarijo, zlomijo ali preprosto prenehajo delovati pravilno. Seveda obstaja več vrst kablov, ki jih vaš aparat uporablja ali potrebuje. Iphone in ipad za osnovno delovanje potrebujeta USB podatkovni kabel, ki omogoča polnjenje le-teh naprav, ter prenos podatkov iz vašega iphonea in ipada na kakršnokoli drugo napravo. Omembe vreden je podatek, da so USB podatkovni kabli na voljo v veliko različnih barvah, sam priključek kabla pa se razlikuje za stare in nove modele, od izhoda Iphone 5 naprej. Nedvomno je res, da gre še za en nepotreben strošek za uporabnike Apple izdelkov, nekateri morajo sedaj pri vsakodnevni uporabi žonglirati med dvema različnima kabloma, ki opravljata popolnoma enako funkcijo.

Uporabniki izdelkov podjetji Samsung, Sony in HTC bodo bolj poznali mikro USB – USB podatkovni in polnilni kabel. Funkcija tega kabla je ista kot tista, ki smo jo opisovali prej, le da je dotična za izdelke že prej omenjenih podjetij. Tudi ta kabel torej omogoča poljenje ter prenos podatkov iz vašega Samsunga, Sonya ali HTC-a na drug aparat. Na trgu je poplava različnih vrst mikro USB – USB kablov, ki pa se večinoma razlikujejo le po izgledu, saj funkcija ostaja vedno enaka. Kljub temu, da so nekateri izmed teh kablov dražji kot drugi, med njimi po funkcionalnosti ni neke pretirane razlike, torej pri dražjih kablih doplačate le za lepšo, modernejšo zasnovo in videz samega kabla. Za polnjenje in prenos podatkov iz ter na Samsungove tablice se uporabljajo 30 pin USB polnilni in podatkovni kabli.

gizmoTi kabli so ponavadi daljši od tistih opisanih prej, saj služijo zgolj tablicam in tako omogočajo večjo mobilnost pri polnjenju in prenašanju podatkov. Kot je bilo omenjeno že prej, novejše izvedbe Apple produktov kot so naprimer Iphone 5 in pa Ipad Mini, za delovanje potrebujejo lightning to USB kabel, ki služi enakemu namenu kot vsi prej našteti produkti, a se od ostalih Appleovih kablov razlikuje po novem priključku, ki je kompatibilen le z novejšimi izdelki podjetja Apple. Poleg kablov z eno ali dvema funkcijama so za vaš naprodaj tudi večfunkcionalni kabli. Primer tega je dvodelni mikro USB in 30 pin to USB kabel ”2 in 1” za iPhone, iPad, Samsung, HTC in ostale naprave. Uporaben je tako za vse naprave z mikro USB vhodom, kot tudi za iPhone 4s, 4, 3g, iPad 3, 2 in pa prvo generacijo, iPod Touch, iPod Nano, iPod Classic ter iPod Video. Poleg vseh variacij v funkcionalnosti, kabli variirajo tudi po dolžini, barvi, ceni, itd. V primeru da vaš kabel preneha delovati pravilno priporočamo, da preko brskalnika najdete najboljšo ter najcenejšo rešitev za vaš problem, ter omogočite vašemu gizmu nemoteno delovanje še naprej. Pazljivost pri nakupu kablov je odveč, saj gre za preprost izdelek, ki mora delovati pravilno ne glede na ceno, ki jo je postavil prodajalec dotičnega izdelka. Ko kupujete kable za vaš mobilnik, kupite kakšnega dodatnega, saj je cena relativno nizka, nikoli pa ne veste kdaj vam lahko kabel v ključnem trenutku odpove.

 

Similar Posts:

admin

Back to top