Menjava avtomobilskega akumulatorja

Ko se v avtu izprazni akumulator, si lahko pomagamo kar z vžigalnimi kabli. Ko pa akumulator za avto odsluži, je seveda potrebna primerna zamenjava. Znano je, da so bili nekoč akumulatorji najbolj problematični v zimskem času, danes pa se takšne naprave za vozila spopadajo že z drugimi izzivi. Sodobni avto akumulator namreč ne skrbi zgolj za zaganjanje motorja, temveč napaja tudi računalnike, sisteme, ogrevane sedeže in še mnoge druge elemente, ki skrbijo za varnost pa tudi zabavo. Posledične se težave z njimi ne pojavljajo samo v zimskem času.

Če se vam dan prične s praznim akumulatorjem v avtu, ste lahko hvaležni za dober odnos s sosedom, ki vam pri tem lahko pomaga. Vseeno pa je dobro vedeti oziroma se naučiti, kako vžgati vozilo s pomočjo vžigalnih kablov. Prav tako, kako zamenjati avtomobilski akumulator v lastni režiji in pri čem je treba biti še toliko bolj pozoren oziroma previden.

Osnovno pravilo pri menjavi akumulatorja za avto

V preteklosti so torej akumulatorji ob hudem mrazu odpovedovali zaradi svoje premajhne zmogljivosti, prav tako zaradi neprimernega vzdrževanja. Dandanes pa je ena od pogostejših težav napačna izbira napetosti pri polnjenju. Zaradi vse več uporabnikov elektrike v vozilu se je napetost najprej dvignila s 14 V na 14,5 V, nato pa na 14,9 V. Vedno večje zahteve po delovanju pa povzročajo, da akumulator za avto lahko odpove tudi v toplem vremenu.

menjava akumulatorja za avto
Če je vaš akumulator za avto star več kot 3 leta, je čas, da ga zamenjate. Na srečo je to hiter in enostaven projekt, ki se ga lahko lotite z le nekaj osnovnimi orodji.

Osnovno pravilo narekuje, da morate iztrošeni avto akumulator zamenjati z napravo enake velikosti in enakega tipa. V nasprotnem primeru bi namreč lahko nastale resne motnje v delovanju vozila. Če boste izbrali oziroma kupili originalnega, se na parametre ni treba posebej ozirati, sicer pa zagotovo. Pri tem boste morali biti pozorni predvsem na količino zagonskega toka.

Pomemben podatek pri avto akumulatorju

Eden od pomembnejših podatkov pri akumulatorju za avto je tudi njegova rezervna kapaciteta, ki pomaga napajati električni sistem vozila, ko alternator izpade.

Kako zamenjati avtomobilski akumulator (pravi način)

Številka narekuje, koliko minut akumulator lahko dovaja ampersko moč, ne da bi pri tem padla minimalna napetost, ki se seveda potrebuje za samo vožnjo, oziroma pokaže količino energije elektrike, ki jo zmore naprava oddajati med 20-urnim praznjenjem pri določeni napetosti.

Avto akustika - radio

Pomembnost dobrega ozvočenja v avtomobilu

Moderna avto akustika vsebuje veliko napredne brezžične tehnologije. Z avtoradiem je mogoče povezati pametni telefon in predvajati glasbo preko ozvočenja vozila.

Similar Posts:

admin

Back to top