Zvočne in akustične lastnosti digitalnega klavirja Yamaha P-45

Veliko spletnih strani za učenje klavirja predvideva, da imate pri roki tradicionalni klavir. K sreči ima ta izdelek vsebuje odlične MIDI posnetke z 10 glasbenimi instrumenti, ki vključujejo vrsto klavirjev in spremljajoče instrumente. Ker ti vsebuje nekaj najboljših posnetkov velikega klavirja, ki jih je Yamaha kdaj ustvarila, je malo verjetno, da bi bili v slabšem položaju, če se učite iz interneta.

Kakovost zvoka se razlikuje med vgrajenimi zvočniki in namenskimi zvočniki ali slušalkami. Medtem ko so prve povprečne kakovosti in igranje v veliki sobi verjetno ne bi bilo brez popačenja, resnična lepota »glasov« pride, ko povežemo namenske slušalke ali zvočnike. Uporabniki, ki so kupovali ta klavir za svoje otroke (študente), so ga izbrali zaradi svoje sposobnosti proizvajanja osupljivega zvoka skozi slušalk. Tako ne bodo motili drugih študentov.

Takšni študenti seveda ne iščejo naprednih avdio funkcij. Čeprav so nekateri uporabniki presenečeni nad naprednimi možnostmi zvoka Yamahe P-45, se jih večina niti ne odloči, da bi jih uporabila, ali pa se jim zdi bolj priročno, da priključijo pripomoček in si izposodijo zvoke od tam. Strokovnjak za čembalo se je pritožil, da so spodnje oktave nevzdržno tihe, zaradi česar je bila njegova izkušnja nekoliko manj prijetna. Dodati pa je treba, da se pri različnih testih, ki smo jih opravili skupaj s strokovnjaki, ta težava ni zdela posebej pomembna.

Nadzor in povezljivost

Zaradi svoje preproste zasnove ima Yamaha P45 nekaj osnovnih, a izredno natančnih kontrol na zgornji levi strani. Med njimi je ključni gumb za spreminjanje glasov in s tem doseganje zvoka, ki je skladen z našim in vašim občutkom, kakšen bi moral biti pravi klavir.

 

Similar Posts:

Matej

Back to top