Klime

Čeprav nam letošnje poletje z vročino za zdaj še prizanaša, se na to ne gre zanašati. Zadnjih nekaj poletij nam je dalo jasno vedeti, da v najbolj vročem mesecu ali dveh brez klimatske naprave v avtomobilu ne gre več. Klimatska naprava v avtomobilu je že obvezen dodatek, česar se očitno zavedajo tudi kupci. Skoraj devetdeset odstotkov vseh slovenskih kupcev se ob nakupu novega avtomobila odloči tudi za klimatsko napravo. Znanstveno je namreč dokazano, da je vožnja v prijetni temperaturi, ki nam jo v vročih poletnih mesecih omogoča klimatska naprava, manj stresna, manj utrujajoča in zato precej varnejša.

Klimatska naprava ni poceni. Pri avtomobilih nižjih razredov dosega celo deset odstotkov vrednosti avtomobila, kar ni malo. Pri nekaterih avtomobilskih tovarnah jo serijsko ponujajo že v vseh modelih, kar je vsekakor vredno pohvale. Nekateri jo ponujajo po ugodnejših cenah ali v cenovno ugodnih paketih, česar prav tako ne gre spregledati. Prihranek je namreč lahko kar velik.

Ceneje do Fiatove klime

Prvi, kjer se klimatske naprave kot samostojni dodatek ne splača kupovati, je Fiat. Pri nakupu nove pande z opremo actual bi samo za klimatsko napravo odšteli , če pa se odločite za dodatek plus oziroma opremo actual plus, boste odšteli le  več in poleg ročne klimatske naprave brezplačno dobili še električni pomik prednjih stekel in osrednje zaklepanje. Poleg bogatejše opreme še prihranek.

Tudi pri puntu bi za klimatsko napravo pri osnovni opremi actual odšteli 255.013 tolarjev, če pa se odločite za opremo actual plus, ki je dražja samo za 100.003 tolarjev, že serijsko dobite ročno klimatsko napravo. Podobno je pri novem Fiatovem modelu idea, kjer je za klimatsko napravo, če se odločite za osnovno opremo active, treba odšteti 249.755 tolarjev. Veliko pametneje je, da doplačate 147.774 tolarjev za opremo active plus, v kateri poleg klimatske naprave dobite še zunanji vzvratni ogledali v barvi vozila in pripravo za vgradnjo avtoradia s šestimi zvočniki in anteno. Tudi pri modelu stilo je pametneje, da se namesto za osnovno opremo active base odločite za opremo actual. Pri opremi base boste za klimatsko napravo namreč doplačali 249.755 tolarjev, pri opremi actual, ki je dražja le 100.000 tolarjev, boste poleg klimatske naprave že serijsko dobili tudi pokrov predala pred sovoznikom.

Ugodni paketi pri Oplu

Tudi pri Oplu je pametneje, da se odločite za nakup enega od opremskih paketov, ki vsebujejo klimatsko napravo, saj je nakup ugodnejši kot doplačilo za klimatsko napravo. Če se boste pri modelu corsa z opremo essentia odločili za nakup klimatske naprave, boste odšteli še 201.986 tolarjev. Če se boste odločili za klima paket, boste sicer odšteli 34.456 tolarjev več, a za ta denar poleg klimatske naprave dobili še po višini nastavljiv voznikov sedež, električni pomik prednjih stekel in daljinsko osrednje zaklepanje.

Pri astri z opremo essentia boste za klimatsko napravo odšteli 228.779 tolarjev, če se boste odločili za paket essentia plus, boste celo za manj denarja (217.090 tolarjev) poleg klimatske naprave dobili tudi prednji meglenki, usnjeni trikraki volan in avtoradio s predvajalnikoma CD in MP3 ter s stikali za upravljanje na volanskem obroču. Tudi pri modelu astra classic II bo pametneje, če se boste namesto za nakup klimatske naprave, za katero bi odšteli 211.443 tolarjev, odločili za nakup paketa classic plus, saj boste za dodatnih 42.383 tolarjev (253.826 tolarjev) poleg klimatske naprave dobili še zračno varnostno blazino za sovoznika in daljinsko osrednje zaklepanje.

Pri merivi z opremo essentia boste za dodatno klimatsko napravo odšteli 209.404 tolarjev, če pa se boste odločili za nakup klima paketa, boste za 238.164 tolarjev poleg nje dobili tudi po višini nastavljiv voznikov sedež, električni pomik prednjih stekel in daljinsko osrednje zaklepanje.

Similar Posts:

admin

Back to top