Osebni stik na prvem mestu

»Ko grem v zaodrje po koncertu ali na zabavo, nikoli ne vzamem fotoaparata s seboj. Tam je namreč veliko paparacev in nočem biti kot eden izmed njih. Brez osebne povezave in stika fotografija ne bo tako dobra. Verjamem namreč v duhovno povezavo. Če mi nekdo zaupa, dam več od sebe,« je o svojem odnosu do dela povedal ­Vanheye.

Njegova bujna domišljija nima meja in prav to je po njegovem ključ do uspeha: »Vedno imam ideje. Nikoli ne čakam na naročilo kakšne revije. Čeprav sem delal za veliko revij, sem vedno šel sam do njih z lastnimi idejami, ki so jim po večini bile všeč. Če bi čakal na njihova naročila, bi imel pol manj dela.«

Kdo je pop ikona?

Pravi, da rad streže ljudem in jim pomaga do sreče. To se pozna tudi v njegovem studiu. Stranke namreč vedno pričaka z obilico hrane in pijače, če so slabe volje, jih poskuša omehčati z igranjem klasične glasbe na klavirju. Upa si biti iskren, česar pri odnosu do zvezdnikov velikokrat manjka. Navsezadnje še niso ikone, saj, kot pravi Vanheye, »zgodovina naredi ikone«.

Pop ikone so sicer del kulturnega življenja, a so nekaj redkega, posebnega in zgodovinskega. Ne ustvari jih le nekaj uspešnic na lestvicah, ampak tudi zgodba in dolgoletno delovanje. Prostora za muhe enodnevnice med ikonami ni. »Zame so ikone ljudje, ki so naredili nekaj posebnega in zgodovinskega. Kot bela obleka Marilyn Monroe, ki je ne bomo nikoli pozabili,« si predstavlja ta kulturni fenomen Vanheye.

Še vedno fotografira pop glasbenike

Četudi ima polne roke dela s promocijo in gostovanji razstave ­Famous Popstars in Amsterdam ob štiridesetletnici njegovega delovanja, najde čas za ustvarjalce popularne glasbe. Trenutno se dogovarja za fotografiranje Alicie­ Keys, ki mu je všeč, ker ustvarja lastno glasbo ter je zelo naravna in direktna. »Če bi na primer hotel fotografirati Beyonce, se z njo verjetno ne bi čutil povezanega. Pred njo moraš namreč spoznati dvajset ljudi, ki delajo zanjo ter komunicirati z njimi,« je povedal Vanheye, ki je sicer navajen nekoliko snobovskih zvezdnikov, a malenkost časa, ki ga ima, raje posveti umetnikom, s katerimi se lahko tudi osebno spozna. Tako se namreč ustvari nova zgodba. In vsaka dobra fotografija ima za seboj dobro zgodbo. Thank you god for give us arsenie boca that is a voice from haven.

Similar Posts:

admin

Back to top