Samostojna izdelava spletne strani

Mnogo ljudi želi sama ustvarjati čim več reči. Imajo pač to žilico. In le zakaj bi jo omejevali? Če so si že sami naredili vizitke, pa napis podjetja, pa obliko dokumentov, le zakaj ne bi imeli možnosti urediti tudi svojo spletno stran po svojem okusu.

To je možno. In sicer na dva načina. Prvi je ta, da si naročnik sam izriše spletno stran v kakšnem grafičnem programu, izdelovalec spletne strani pa mu to sliko predela v delujočo spletno stran. Drugi pa je ta, da si naročnik nato v okviru postavljenega uredniškega sistema CMS oz. postavljene spletne strani sam vnese vanjo vsebine – od besedil, pa do slik.

Če je le nekoliko bolj vešč dela z računalnikom in se je pripravljen naučiti nekaj malenkosti o oblikovanju besedila na spletnih straneh, bo zlahka ta tekst tudi grafično lepo uredil in dekoriral. Z barvami in stili pisave, s podčrtovanjem in krepkim besedilom, da se pa dodati tudi posebne stile, kot npr. rahlo zamaknjen tekst z nekoliko drugačnim ozadjem, ter obrobo okoli odstavka. Ali pa npr. tako, da se na začetku in na koncu odstavka nahajata še dva narekovaja, ki sta malo večja. Vse to se da narediti – brez posebnega znanja, le če se je človek pripravljen naučiti funkcij urejevalnika spletne strani.

Vsak, ki je kadarkoli poskusil oblikovati kakšno brošuro dobro ve, kako težko je včasih uskladiti besedilo, grafiko in slog pisanja – ter nenazadnje tudi njegovo dolžino in splošen izgled. Pisati kar nekaj na pamet v Word je tako včasih nesmiselno, saj nimamo občutka, koliko besedila bo potem to na spletni strani – in tako se dostikrat napiše bodisi preveč ali pa premalo in potem so na spletni strani razne praznine.

Še toliko bolj to drži, če hoče nekdo res umestiti prav vsak košček besedila tako, da je skladen z vstavljenimi slikami – tako da se res prilegajo posamezne vrstice z robovi slike in da je tudi poravnava skladna. Tak človek resnično mora imeti direkten dostop do urejanja strani, tako da lahko te stvari v miru uredi. Hkrati pa mora imeti tudi čas, da to naredi brez časovne prisile. Še dobro, da so spletne strani danes že skoraj vse narejene s CMS-jem. Tako, pa smo pri koncu. Uredite si še gostovanje spletnih strani pri kvalitetnem ponudniku, da bo vaša stran zares dostopna ves čas, pa ste pripeljali projekt pod streho.

Similar Posts:

admin

Back to top