Iz česa so bili izdelani prvi tonerji?

Tonerji za tiskalnike veljajo za potrošni material. To pomeni, da je dobro, da imamo takšen material tudi na zalogo. V nasprotnem primeru se neredko pripeti, da nam ga zmanjka ravno tedaj, ko to najmanj pričakujemo. Če tiskate veliko, potem vas verjetno zanimajo predvsem kakovostni pa tudi dovolj poceni tonerji.

Marsikdo bi pripomnil, da poceni tonerji za tiskalnike zagotovo niso dovolj dobra izbira. Kljub temu pa so lahko tudi cenovno dostopni tonerji dobro učinkoviti pri opravljanju svojega dela. Medtem ko pri izbiri pogosto torej premišljujemo zlasti o ceni, pa verjetno le malokdo ve, iz česa so bili izdelani prvi tonerji, ki so se kdaj koli pojavili na trgu.

Prvi toner, ki se je kdaj koli pojavil na trgu, je bil narejen iz mešanice prahu ter saj, prav tako iz železovega oksida. V najzgodnejše generacije strojev za fotokopiranje so tonerje v prahu zlili v stekleno posodo, nato pa to zapečatili.

Različne vrste tonerjev za tiskalnike

Če toner za tiskalnik izbirate prvič, je dobro vedeti, koliko možnosti v povezavi s tem vam ponuja trg. Na voljo so:

  • OEM ali originalni tonerji,
  • kompatibilni tonerji,
  • obnovljeni,
  • napolnjeni tonerji.
Kakšna je razlika med OEM, kompatibilnim in obnovljenim tonerjem?

Prvi tip tonerjev proizvede proizvajalec tiskalnikov. Kompatibilna vrsta predstavlja povsem nove tonerje s strani neodvisnega proizvajalca. Poceni tonerji so obnovljeni in napolnjeni. Obnovljeni so tisti, katerih ohišje je bilo že uporabljeni. Za takšno vrsto je značilno, da se lahko očistijo, zamenjajo pa se vitalni deli in se ponovno napolnijo. Napolnjeni pa se zgolj očistijo ter napolnijo s tonerjem oziroma prahom.

Tonerji za najvišjo kakovost tiskanja

Poceni tonerji za tiskalnike verjetno niso najbolj primerni za tiste, ki želijo pri svojem delu imeti najvišjo obliko tiska. V resnici je zelo malo takšnih ljudi, ki dejansko potrebuje tako kakovost tiskanja. To velja na primer za tiskanje načrtov ali česa podobnega.

poceni tonerji
Zahvaljujoč novi in ​​izboljšani tehnologiji lahko posamezni uporabniki in novi lastniki podjetij, ki potrebujejo dolgoročno kakovost tiskanja izbirate med različnimi proračunom prijaznimi poceni tonerji kot kdaj koli prej.

Vemo, da so neoriginalni tonerji v primerjavi z originalnimi lahko tudi do kar nekajkrat cenejši. Ob tem pa je dobro vedeti tudi to, da neoriginalen toner ni v nobenem primeru kriv za okvaro tiskalnika, tako kot morda menite tudi vi. Izpis s kakovostnim neoriginalnim tonerjem je lahko povsem enak originalu oziroma je razlika za večino oseb povsem zanemarljiva.

Similar Posts:

admin

Back to top