Glavne funkcije namizne svetilke

Namizne svetilke nadomeščajo lestence, učinkovito osvetljujejo mize, neredko zaokrožijo tudi vzdušje v dnevni sobi, lahko tudi na nočni omarici. Če boste namizno svetilko preudarno izbrali, vam bo dovolj dobro služila veliko let.

Preden izberete primerno namizno luč, pa se je dobro seznaniti s ključnimi dejavniki, prav tako tudi z možnimi dodatnimi funkcijami, ki vam prav tako lahko pridejo še kako prav.

Vrste namiznih svetil

Na voljo so različne namizne svetilke. Kupci pogosto izberejo univerzalna namizna svetila, ki imajo pogosto bolj dekorativno funkcijo. Njihova svetloba je v tem primeru toplejša in nekoliko bolj umirjena. Če imate raje večnamensko razsvetljavo, potem je bolje izbirati med modeli z LED tehnologijo.

Namizne svetilke
Namizne svetilke, ki združujejo stil in svetlobo

Ena od vrst je tudi pisarniška namizna svetilka. Dejstvo je, da morajo biti tudi mize in druge delovne površine kar se da dobro in enakomerno osvetljene. Za pisarno ali za študijske sobe izberite hladnejše barve namizne svetilke. To vam bo omogočilo bistveno boljšo koncentracijo. Poskrbite za možnost nastavljanja smeri snopa svetlobe. Nekoliko manj opazna, vendar izjemno elegantna rešitev, je lahko LED trak, ki se namesti nad tipkovnico računalnika. Dobra izbira je lahko tudi majhna lučka USB.

Nočna svetilka v vlogi namizne luči

V kategorijo namiznih svetil sodijo tudi nočne svetilke. Te omogočajo možnost spreminjanja jakosti svetlobe. To pride zlasti prav, če svetilko želite uporabljati tudi za branje. Na voljo so svetilke za pripenjanje. Te se enostavni pritrdijo na vzglavje postelje.

10 najboljših nočnih svetil ki jih lahko kupite

Namizne svetilke ne nazadnje vključujejo tudi otroška svetila. ta so lahko okrasna ali pa delovna. Pomembno je, da imajo otroci za mizo dovolj močno razsvetljavo, ki pa ne škoduje njihovim očem. Ob postelji malčka lahko namestite vesele senčnike z motivi junakov iz pravljic. Za takšna svetila so odlična izbira LED ali pa varčne žarnice, s katerimi se otrok ne more opeči.

Materiali namiznih svetilk

Namizne svetilke so lahko izdelane iz različnih vrst materialov. Najpogosteje modeli takšne razsvetljave vsebujejo kovino, na primer baker, krom, medenino, nerjaveče jeklo. Takšna svetila ne zahtevajo posebnega vzdrževanja in se lahko povsem dobro prilegajo v vsakem prostoru.

Svetleje lahko delujejo modeli namizne svetilke, ki so narejeni iz lesa. In čeprav papirnata namizna svetila lahko na prvi pogled delujejo nadvse navdihujoče, pa še zdaleč niso obstojna.

Similar Posts:

admin

Back to top