Vmesnik cPanel za nadzor delovanja strežnika

Upravljanje s spletno stranjo zahteva od uporabnika velika znanja in izkušenj. Dandanes pa imamo na voljo različne vmesnike, ki ne zahtevajo poznavanja spletne kode, kar je velika prednost. Eden izmed najboljših vmesnikov je cPanel, ki omogoča preprost in učinkovit nadzor nad strežnikom in samo domeno. Narejen je tako, da deluje zelo učinkovito in uporabniku nudi popoln nadzor nad različnimi elementi, kot so uporabniški računi, elektronski poštni naslovi in podobno. To pa so samo nekateri izmed razlogov, zakaj ga uporablja večina ponudnikov gostovanja spletnih strani.

cPanel je preprost za uporabo

Največja prednost vsakega računalniškega orodja je, če je preprost za uporabo. Vmesnik cPanel je opremljen z različnimi funkcijami s katerimi lahko upravljamo praktično vse elemente spletnega gostovanja. Vsaka funkcija pa je podprta z bogato obrazložitvijo v vgrajeni knjižnici pomoči, forumih in drugih portalih. Večino funkcij je mogoče uporabljati brez predhodnega znanja. Bolj napredne nastavitve pa zahtevajo, da se neizkušeni uporabniki seznanijo z delovanjem želenega dela cPanel vmesnika. Sama postavitev in izgled vmesnika sta narejena tako, da je kar najlažje izbrati želeno funkcijo.

Zmogljiva in uporabnikom prijazna nadzorna plošča cPanel za spletno gostovanje, ki poenostavlja upravljanje spletnih mest in nalog povezanih s strežnikom.

Urejanje domene in spletnih poštnih računov

Uporaba domenske elektronske pošte je skoraj nujna, če želimo doseči profesionalen izgled podjetja. Domensko pošto uporablja večino podjetij. Pomeni pa, da se v poštnem naslovu nahaja ime spletne strani, kar je tudi ključno za ohranjanje zaupanja novih in obstoječih strank. 

Velika prednost vmesnika cPanel je tudi zmožnost ustvarjanja poddomen. Poddomene so naslovi spletnih strani, ki jih lahko ustvarimo poleg naše glavne spletne strani. Uporabljajo se za promocijo različnih produktov, oglaševanja in podobno.

Razširitev zmožnosti spletne strani in strežnika

Vsakemu uporabniku pametnih telefonov, računalnikov in drugih računalniških naprav je poznano, da lahko z različnimi programi razširimo zmogljivosti operacijskega sistema. Enako velja z cPanel, saj nam omogoča namestitev različnih dodatnih programov. Nekateri programi so namenjeni varovanju spletne strani pred vdori hekerjev, drugi pa za razširitev zmogljivosti. Zelo poznano je, da se preko cPanel vmesnika namesti SSL certifikat, ki spremeni protokol povezovanja iz HTTP v HTTPS. To pomeni, da je vsa komunikacija med strežnikom in obiskovalci spletne strani dodatno zaščitena z enkripcijo. S tem pa so plačevanje, ustvarjanje spletnih računov in druga opravila veliko bolj varna.

Similar Posts:

admin

Back to top