Vse, kar bi morali vedeti o nadzorni plošči cPanel

Nadzorna plošča cPanel je bila narejena kot vrsta sodobnega orodja za ponudnike gostovanja na spletu in za njihove stranke. V tem hipu je cPanel ena od najbolj priljubljenih platform in je na razpolago brezplačno v vseh paketih za web hosting.

Grafični vmesnik za upravljanje strežnika

Najlaže cPanel definiramo tako, da rečemo, da je to grafični vmesnik, ki je namenjen za upravljanje strežnika. Uporabnikom torej omogoča zelo preprosto delo z domenami, elektronskimi poštnimi računi, bazami podatkov in še bi lahko naštevali. Lahko rečemo, da je ključni razlog za uspeh cPanela uporabniku zelo prijazen vmesnik. Omogoča izjemno preprost dostop z enim samim klikom.

cPanel je vmesnik za prilagajanje in spreminjanje vašega računa gostovanja
Pogosto imenovan »nadzorna plošča«, cPanel je vmesnik za prilagajanje in spreminjanje vašega računa gostovanja. Preprosto povedano, cPanel je nadzorna plošča, ki temelji na Linuxu in uporabnikom ponuja nadzorno ploščo, ki jim omogoča upravljanje vrste elementov na njihovem spletnem mestu.

cPanel je zasnovan tako, da ga dobro lahko razume prav vsakdo. Upravljanje s strežnikom je tako zelo enostavno. Sicer pa lahko na spletu najdete nešteto blogov, člankov pa tudi vodičev na temo nadzorne plošče cPanel.

Uporaba cPanel nadzorne plošče

Zakaj torej potrebujemo omenjeno nadzorno ploščo in kako jo torej uporabljati? Sedaj že vemo, da gre za eno od najbolj priljubljenih nadzornih plošč na svetu in najde se tudi v paketih spletnega gostovanja. Pomaga vam pri nastavljanju domen, poddomen, elektronskih poštnih računov, varnostnih kopij in še bi lahko naštevali.

cPanel nadzorna plošča poleg osnovnih možnosti nudi še dodatne funkcije, ki so zelo uporabne za najbolj napredne uporabnike. Lahko se uporablja za sledenje porabi prostora, za prenose podatkov, za stanje elektronskega poštnega računa, za splošno statistiko.

Velika verjetnost je, da bo tovrstna nadzorna plošča ostala najbolj priljubljen vmesnik za delo s paketi za spletno gostovanje in najverjetneje bo zadostila tudi vsem vašim potrebam, če jo boste kdaj uporabljali.

Največje prednosti najbolj priljubljene nadzorne plošče

Če le redko uporabljate splet, nimate svoje spletne strani ali trgovine, vas cPanel verjetno ne bo posebno ganil. V nasprotnem primeru pa prav zagotovo. In v tem primeru se je že na začetku dobro soočiti z največjimi prednosti tovrstne nadzorne plošče.

Ta video prikazuje, kako krmariti po nadzorni plošči cPanel v temi Jupiter.

cPanel nadzorna plošča je torej lahko edina prava izbira za vas, ker lahko nov poštni predal naredite zgolj z enim samim klikom. Prav tako lahko v izjemno hitrem času namestite spletno stran, trgovino ali forum. Prav tako sami spremljate obisk na spletnih straneh in elektronsko pošto prebirate kar v spletnem brskalniku.

Similar Posts:

admin

Back to top