Stres za impulzivno hranjenje

Seks za kakovostno spermo

Abstinenca menda krepi zaljubljenost, gotovo pa ne izboljšuje kakovosti sperme. Celo nasprotno: pogostejši so spolni odnosi, boljša je sperma in večja je možnost oploditve, so ugotovili avstralski strokovnjaki za plodnost. »Brez dvoma se z abstinenco povečuje škoda, ki jo spermi naredi DNK. Prej ko se sperma izloči, manj je škode,« je o izsledkih svoje raziskave povedal doktor klinične in reproduktivne medicine iz Sydneyja David Greening. Njegova spoznanja so v nasprotju s tradicionalnim prepričanjem, da se morajo pari, ki želijo spočeti otroka, tri dni pred načrtovanim spočetjem vzdrževati spolnosti. Po njegovem bi morala partnerja, ki si želita otroka, v plodnih dneh seksati, kolikor le lahko. 

Stres in impulzivno hranjenje

Hrana in užitek sta neločljivo povezana. S hrano potešimo notranje nezadovoljstvo in strah in je najbolj znan antidepresiv, pa še vedno na voljo, saj zanjo ne potrebujemo recepta. Ljudje pod vplivom stresa prepogosto segamo po nezdravi hrani, tisti s preprostimi ogljikovimi hidrati in maščobami. Po mnenju Daisy Merey, družinske zdravnice, specializirane za zdravljenje debelosti, je čedalje več ljudi predebelih prav zato, ker živijo stresno in se takrat hranijo impulzivno. Da nam adultfriendrfinder login uživanje bolj mastne in sladke hrane v prvih nekaj minutah prinese prijeten občutek, vemo vsi. Takšna živila smo jedli v otroštvu, ki je bilo za večino prijetno, zato okus povežemo z lepimi spomini na preteklost, pravi dr. Lisa Marie DeRosimo. In ko občutimo negotovost, strah in napetost, planemo na nezdrave prigrizke. Čokolada, denimo, zvišuje vrednosti serotonina in dopamina, nevrotransmiterjev, ki vplivata na razpoloženje. Če si jo privoščimo pogosteje, si jo telo in možgani želijo – vrtimo se v začaranem krogu. Ko bomo pojedli celo tablico čokolade, bomo še bolj utrujeni, pa čeprav si jo želimo. 

Nad virus z brusnicami

Divje brusnice vsebujejo koristno snov, ki pospeši okrevanje po okužbi z virusom herpes simpleks II. Izolirana spojina, proantocianidin A-1, menda preprečuje razmnoževanje virusov v pozni fazi okužbe. Zmanjša namreč virusovo sposobnost pripenjanja na celico in prehajanje v njeno notranjost. Tajski strokovnjaki so dokazali, da proantocianidin A-1 zavre aktivnost tega virusa brez kakršnih koli toksičnih učinkov. 

Lajšanje menopavze tudi drugače

Ameriški zdravniki največkrat pomagajo ženskam v menopavzi z estrogensko hormonsko terapijo. Kar osemindevetdeset odstotkov jih predpisuje prav to obliko zdravljenja. Vaginalne lubrikante jih priporoča nekaj več kot tri četrtine, veliko pa jih svetuje tudi telesno dejavnost. Obširna anketa med zdravniki je pokazala, da je veliko njihovih pacientk v dvomih, ko začutijo težave ob koncu rodnega obdobja, in se ne more odločiti, ali naj bi začele zdravljenje ali ne. Več kot sedemdeset odstotkov zdravnikov je zapisalo, da večino časa namenijo pogovoru z njimi. Zelo redki so povedali, da se ženske zanimajo tudi za drugačno obliko zdravljenja. Sintetični hormon naj bi bil popolnoma identičen ženskemu hormonu in po dosedanjih raziskavah menda prinaša manjše tveganje za zdravje kakor terapija z estrogeni. O njem se premalo piše in govori, so prepričani zdravniki, zato je tudi zanimanja zanj malo. Reuters

 Slabo vreme – slabo za artritis

Sklepi, prizadeti zaradi artritisa, se res odzivajo na vremenske spremembe, so poročali udeleženci zadnjega kongresa revmatologov. Medicinski center Tufts-New England v Bostonu je v sodelovanju z inštitutom, ki spremlja vremensko dogajanje, pripravil raziskavo o vplivu zračnega tlaka in temperaturnih sprememb na bolečine v artritično prizadetih kolenskih sklepi. Anekdote o bolečem trganju malo pred vremenskimi spremembami so se izkazale za resnične. Bolečine so najhujše ob večjih spremembah zračnega tlaka. Nižje temperature prinašajo artritičnim bolnikom težave – takrat trajajo dlje, a niso tako izrazite kot ob spremembah tlaka.

Similar Posts:

admin

Back to top