Kemična spojina za pse z bolečinami v sklepih

Vsi psi so izpostavljeni številnim nevarnostim v svojem življenju. Zato je pomembno, da jim priskrbimo kakovostno prehrano v obliki briketov, konzerv z mesom in priboljški. Tako poskrbimo za razvoj pasjega imunskega sistema, mišic, kosti in sklepov. Ravno sklepi pa lahko sčasoma postanejo boleči pri večjih psih, ko dosežejo določeno starost. Mogoče je tudi, da se težava pojavi pri manjših psih. V vsakem primeru jim bolečine lahko olajšamo, če jim ponudimo glukozamin za pse v obliki dodatka k prehrani. Nič pa ni narobe, če jim glukozamin ponudimo preventivno, da se izognemo težavam v prihodnosti.

Kaj je glukozamin za pse?

Naravna kemična spojina glukozamin za pse je sestavljena iz sladkorja oziroma glutena in glutamina, ki je amino kislina. Naravno se ustvarja v telesu in je ključnega pomena za ohranjanje zdravih sklepov in hrustanca. V telesu spodbuja rast hrustančnih celic in sinovialno tekočino. Sinovialna tekočina je ključna, saj maže sklepe in tako omogoča normalno hojo, tek in nižjo obrabo kosti.

Naravna kemična spojina glukozamin za pse je sestavljena iz sladkorja oziroma glutena in glutamina, ki je amino kislina.

Večinoma je starost glavni povzročitelju pomankanja glukozamina za pse v njihovem telesu. Sčasoma to lahko privede do poškodbe sklepov, kar našemu psu povzroča bolečine. To seveda ni zdravilo za degenerativne bolezni sklepov, lahko pa pomaga pri olajšanju bolečin in ohranjanju višje mobilnosti okončin. Zato je pomembno, da omenjeno naravno kemično spojino svojemu psu ponudimo, ko ima težave. Lahko pa mu jo dodajamo v hrano, kot preventivo, kar je smiselno pri večjih in težjih psih.

Glukozamin za pse v obliki fosfata in hidroklorida

Večinoma je mogoče glukozamin za pse se kupiti v dveh oblikah. Prva je v obliki fosfata, kjer je sol ena izmed glavnih snovi. Sol je potrebna za zagotavljanje stabilnosti omenjenega sulfata, zato ni priporočljiva za pse, ki imajo visok krvni pritisk. 

glukozamin za pse
Večinoma je starost glavni povzročitelju pomankanja glukozamina za pse v njihovem telesu.

Bolj pogost je glukozamin za pse v obliki hidroklorida. To je naravni sladkor in aminokisline, ki jih pasje telo proizvede naravno. Ima veliko manj soli in je zato bolj primeren za pse, neglede na njihovo zdravstveno stanje.

Prednosti glukozamina za pse

Številne raziskave so pokazale, da pri našemu psu ne bomo takoj opazili spremembe, ko mu bomo ponudili glukozamin. Najbolje je, da mu ga ponudimo po priporočilih veterinarja ali drugega strokovnjaka, ki se spozna na pasjo prehrano. Po določenem času pa je mogoče opaziti pozitivne spremembe, saj bo nivo glukozamina naraščalo v pasjem telesu. To pa ima kot posledico naslednje pozitivne simptome:

  • Manj bolečin v sklepih
  • Pes bo vstajal hitreje, lažje hodil po stopnicah
  • Pes bo bolje in z veseljem hodil na daljše sprehode
bolečine v sklepih psov
Po določenem času je pri psu mogoče opaziti pozitivne spremembe, ki so vezane na dodatek k prehrani.

Moramo se zavedati, da je najboljše zdravilo v vsakem primeru preventiva. Našega štirinožnega prijatelja hranimo s kakovostno prehrano. Hladno stiskani briketi in mesne konzerve so zelo priporočljiva izbira za lastnike psov vseh pasem in starosti. Na voljo pa imamo tudi BARF metodo hranjenja, ki je primerna za večje kot tudi manjše pse.

Similar Posts:

admin

Back to top