Prednosti domene .SI

Če vas zanima, zakaj se vam splača registrirati domena .SI, v nadaljevanju predstavljamo njene največje prednosti. Na katero od njih verjetno še niste pomislili. Morda boste ugotovili, da je tovrstna domenska končnica primerna tudi za vas oziroma vaš posel.

Med drugim je dobro vedeti, da domeni .SI zaupajo slovenski uporabniki spleta. Verjetno se boste strinjali s trditvijo, da med množico številnih zadetkov v spletnem iskalniku najraje klikate na tiste, ki se končajo s končnico .SI.

Kaj pomeni domenska končnica .SI?

Domene .SI so vse tiste domene, katerih domenska končnica je .SI. Za povsem običajnega uporabnika takšna domenska končnica pomeni zlasti končnico države Slovenija. Za naprednejše uporabnike ta podatek seveda ni dovolj.

Domena
Domena .SI je priporočljiva za zakup če ciljate na slovensko trg

Pri domenski končnici .SI gre torej za domeno, ki predstavlja uradno domeno naše države. Podobno ima Italija domensko končnico .IT, Hrvaška .HR, Avstrija .at.

Nacionalna domenska končnica .SI

Nacionalna domenska končnica .SI je zagotovo v glavah uporabnikov spleta precej bolje zapisana. Predvsem pri tistih, ki želijo nakupovati preko spleta. Takšni trgovini na spletu boste zagotovo tudi vi zaupali prej kot pa na primer spletni trgovini z domensko končnico, ki je ne poznate.

Kaj je ime domene | Razlaga imen domen

Sicer pa so domene z nacionalno končnico .SI precej transparentne. Če na primer domeno .si registrira vaše podjetje, so na spletni stani registratorja vidni nekateri podatki podjetja. Če pa domeno registrirate kot fizična oseba, pa se vidi samo elektronski poštni naslov nosilca domene ter podatek, kje je bila domena registrirana, prav tako na kateri strežnik je usmerjena.

Cenovno dostopna registracija domene

Domena .SI je cenovno zelo dostopna. Navadno je pri nas med najbolj ugodnimi. Prav tako velja za samo registracijo domene, tudi za njeno podaljševanje.

Domenska končnica .SI predstavlja odprto pot za izvirne ideje. Z njeno pomočjo lahko svoji domeni dodate še nekaj inovativnosti. Če pridete na dan z dovolj dobro idejo, si vašo domeno lahko ljudje bistveno bolje zapomnijo.

Učinkovito reševanje domenskega spora

Seveda tudi na področju registracije domen prihaja do določenih sporov. Razlog za spore je najpogosteje to, da nekdo registrira domeno, katere ime je identično ali pa vsaj izjemno podobno kakšni še registrirani blagovni znamki.

Ko gre za domensko končnico .SI, zelo prav pride dejstvo, da je bil razvit poseben postopek za alternativno reševanje domenskih sporov. K temu pa so seveda zavezani prav vsi nosilci, prav tako registrarji in vrhovni registrar.

Similar Posts:

admin

Back to top