Nova registracija domene za uspeh na spletu

Za uspešno ustvarjanje in predstavitev spletne strani na internetu potrebujete registrirano domeno, spletno gostovanje in izdelano vsebino spletne strani. Pri vseh naštetih točkah lahko najamete zunanjega oblikovalca ali pa se celotne zadeve lotite samostojno. Odločitev o načinu vzpostavitve spletnega posla je povsem vaša.

Registracija domene
Za uspešno ustvarjanje in predstavitev spletne strani na internetu potrebujete registrirano domeno

Kaj je domena in kako jo izbrati?

Pri vzpostavitvi nove spletne strani predstavlja velik del začetnih dilem tudi registracija domene in izbira naziva spletnega mesta. Pri registraciji predstavlja domena vaš spletni naslov na internetu. To pomeni, da ko bo potencialna stranka iskala vas in vašo ponudbo, bo v iskalnik vtipkala ključne besede in vas poizkusila poiskati. Najlažje vas bo našla, če boste izbrali tak naziv strani, ki bo neposredno povezan z vašim podjetjem in vašimi izdelki. Izberite tako nekaj sorodnega, bodisi kar ime podjetja ali pa ime storitve, ki jo ponujate. Nekateri se odločijo tudi za naziv najbolj prodajanega izdelka v svoji trgovini.

Preberite si še naslednji članek: Vmesnik cPanel za nadzor delovanja strežnika

Z intuitivnim grafičnim vmesnikom cPanel omogoča lastnikom spletnih mest, razvijalcem in skrbnikom celovit nabor orodij za enostavno upravljanje različnih vidikov njihove prisotnosti na spletu. Od ustvarjanja in upravljanja e-poštnih računov, baz podatkov in domen, do nameščanja programske opreme in spremljanja statistike spletnega mesta, cPanel zapletene naloge združuje v gladko in dostopno platformo.

Zakaj zakupiti več različnih domenskih končnic?

Po izbiri naziva spletnega mesta je dobro izbrati tudi nekaj različnih domenskih končnic. Primarno izberite tisto, v kateri nameravate prodajati večino svojih izdelkov. V kolikor gre za Slovenijo, se izbere domena .si, če gre za Hrvaško .hr, če gre za Avstrijo .at in podobno. Nadalje pa razmislite tudi o možni širitvi na tuje trge. V primeru širitve v tujino je dobro, da imate zakupljene vse možne domenske končnice. Na ta način preprečite, da bi se jih polastila konkurenca. Konkurenti radi ustvarijo podobne spletne strani, kot je vaša, da vam odvzamejo del tržišča. Z zakupom različnih končnic to preprečite.

Najprej preverite domeno, nato se odločite za zakup

Pred postopkom registracije domene, je najprej potrebno preveriti njeno razpoložljivost. Najlažji in najhitrejši način je, da za preverjanje najamete podjetje, ki nudi tudi spletno gostovanje. Tako tudi prihranite veliko denarja na dolgi rok. En ponudnik za celotno gostovanje vam nudi tudi količinski popust, torej če pri njih registrirate domeno, zakupite paket gostovanja in se odločite za pomoč, vam bodo v primeru dolgotrajnega zakupa nudili tudi velik popust. Obenem si zagotovite tudi lažjo podporo, saj v primeru težav s strežnikom ali s paketom gostovanja, vse reklamirate pri enem ponudniku.

prednost LCD računalniških monitorjev

Katere so najbolj popularne tehnologije prikaza slike?

Pomembno je, da razlikujemo med nekaterimi modernimi tehnologijami za prikaz slike. Med seboj se razlikujejo po nekaterih lastnostih, ki jih naredijo bolj ali manj primerne za določene naloge. Preberite več …

Izberite primeren paket gostovanja spletnih strani

Začetniki se velikokrat odločijo za srednji paket gostovanja, ki omogoča neomejeno količino na SSD diskih, neomejeno količino mesečnega prometa in brezplačne SSL certifikate za enkripcijo podatkov. V primeru potrebe po razširitvi, vedno lahko preidejo na večji paket ali celo na VPS gostovanje. 

Similar Posts:

admin

Back to top