Lokalna domena za našo spletno stran

Dandanes je izdelava spletnih strani ključen korak za vsakega podjetnika. Omogoča nam doseg strank tudi v bolj odročnih predelih naše države ali celo sveta. Pomembno je, da razmislimo o prednostih, ki nam jih nudi domena .SI, ki je namenjena uporabi v Sloveniji. Lokalne domene so pogosto najboljša izbira, če nameravamo poslovati v svoji matični državi. Temu je tako, saj je lažja optimizacija same spletne strani, ki ima kot posledico višji obisk strank in konverzijo. Domača končnica za spletno stran tudi naredi naše podjetje bolj konkurenčno na domačem tržišču, kar je zelo pomembno v današnjem času.

Ko registrirate ime domene, v bistvu rezervirate mesto na internetu za svojo spletno stran.

Lokalne in svetovne domene

Vsaka domena je sestavljena iz več delov. Najbolj pomembna pa sta domena druge stopnje in domena vrhovne ravni. Prvo sestavlja samo ime, ki je tudi ime naše spletne strani. Priporočljivo je, da je dolžine nekje med 4-16 znaki. Zadnji del domene. SI pa tudi igra veliko vlogo. Pravimo mu tudi podaljšek ali končnica ter določa v katero kategorijo spada. Zelo popularne so .COM, .NET ter .ORG končnice, ki jih uporabljajo številne spletne strani, ki so namenjene svetovnem občinstvu.

Lokalna domena .SI pa je osredotočena na slovensko govoreče prebivalstvo. Namenjena je uporabi v svoji določeni državi, ki je v tem primeru Slovenija. Priporočena je za vse podjetnike, ki nameravajo poslovati v Sloveniji. S primerno optimizacijo smo lahko z lokalno domeno veliko bolj konkurenčni na domačem trgu, kar je vedno velika prednost.

Registracija domene

Domeno lahko zakupimo za določen čas pri mnogih spletnih registrarjih. Vedno pa je bolj priporočljivo, da jo kupimo pri ponudniku gostovanja. Pogosto lahko koristimo tudi manjši popust, če zakupimo ime naše spletne strani in strežnik skupaj. Vsaka registracija domene pri ponudniku gostovanja je sila preprosta. V iskalnik vtipkamo ime, ki ga želimo registrirati. Sam iskalnik bo opravil poizvedbo in nam povrnil različne rezultate. Če je ime na voljo, ga lahko kupimo takoj. Če pa ni, pa bo predlagal številne izpeljanke izbranega imena, ki so morda za nas zanimive. 

Vzemimo si čas z izbiro imena domene

Nikoli ni priporočljivo, da hitimo z nakupom domene. Dobro je, če je samo ime nekako povezano s storitvijo oziroma dejavnostjo, ki jo opravljamo. Lahko si pomagamo z iskalnikom, ki bo predlagal različne izpeljanke našega izbranega imena, ko nameravamo opraviti registracijo domene. Preden zakupimo ime je močno priporočeno, da ga vpišemo v katerikoli spletni brskalnik in pregledamo spletne strani, ki jih prikaže. Izogibajmo se imenom, ki so preveč podobni že obstoječim podjetjem in blagovnim znamkam, saj imamo lahko v prihodnosti težave.

Similar Posts:

admin

Back to top