Računalniške novice

IBM z vrsto novostmi

Websphere personalization je nova programska oprema iz IBM, ki omogoča prilagajanje tržnih sporočil posameznemu kupcu v internetu. Temelji na operacijskem sistemu linux, z njo pa podjetja lahko izdelajo uporabnikom bolj prilagojene spletne strani. Druga novost je program websphere advanced edition 3.5, ki zdaj deluje tudi v omrežnem okolju novell netware. S tem programom uporabniki enostavno in varno omogočijo obstoječe poslovanje tudi v internetu, skupaj z Novellovimi omrežnimi storitvami pa vse skupaj deluje v javi. IBM websphere translating server je strežnik, ki z naprednimi tehnologijami za strojno prevajanje omogoča postavitev spletnih strani in zagotavlja pošiljanje elektronskih sporočil ter večjezično prevajanje v realnem času. Za zdaj aplikacija podpira dvosmerno prevajanje med angleškim, francoskim, nemškim, italijanskim in španskim jezikom, pa tudi prevajanje iz angleškega v kitajski, japonski in korejski jezik.

Milijon prodanih strežnikov W2000

Microsoft je v februarju naštel že milijon prodanih licenc za strežniške operacijske sisteme windows 2000 server. Okrogli uspeh so dosegli hkrati s prvo obletnico svetovne predstavitve operacijskega sistema windows 2000, dopolnjujejo pa ga še rezultati neodvisnih raziskav, ki potrjujejo zanesljivost in razširljivost novega okolja ter njegov prispevek k nižjim stroškom podjetja.

Alarix z lastnim servisom

Pred pol leta je podjetje Alarix ustanovilo lastni računalniški servis, ki je zdaj uspešno prestal dobo uvajanja in je na voljo vsem uporabnikom. Pooblaščeni so za popravilo izdelkov znamk Hewlett-Packard, Panasonic, NEC, LCD, Packard Bell, servisna mesta pa imajo v Ljubljani, Mariboru in Kopru.

IBM in Ericsson skupaj

Podjetji Ericsson in IBM bosta sodelovali pri razvoju in uveljavitvi tehnologij, s katerimi bosta finančnim ustanovam omogočili obsežnejše in kakovostnejše storitve. Strankam bo tako na voljo upravljanje premoženja, mobilno trgovanje ter nadzor nad kreditnimi karticami in plačili. Tovrstne mobilne storitve so nadgradnja osnovnih storitev za uporabnika, kot je na primer pridobivanje informacij o stanju na računu.

Novell slabše kot lani

Prvo poslovno četrtletje se je za programsko hišo Novell končalo z le 245 milijoni dolarjev prihodka, kar je za dobrih 22 odstotkov manj kot lani v istem obdobju. Kot glavni razlog za upad prihodka vodstvo navaja povečano povpraševanje po programskih licencah ob koncu leta 1999, kar je bilo povezano s prehodom v leto 2000.

Similar Posts:

admin

Back to top