Zakaj je dobra akumulatorska kosilnica in kaj upoštevati pri nakupu?

Nadležen kabel – to so bile skrbi do pred nekaj leti, saj so bile kosilnice z baterijami bodisi predrage bodisi premalo zmogljive. A na področju akumulatorskih kosilnic se je zgodilo veliko in že obstaja vrsta modelov, ki se dobro kosijo s tratami do 600 kvadratnih metrov. Torej, zakaj prav akumulatorska kosilnica?

Nadležen kabel – to so bile skrbi do pred nekaj leti, saj so bile kosilnice z baterijami bodisi predrage bodisi premalo zmogljive.

Poleg tega so proizvajalci razmišljali o interakciji z drugimi napravami. Baterije številnih proizvajalcev se lahko uporabljajo v različnih napravah. Kdor se je odločil za blagovno znamko svoje akumulatorske kosilnice in že ima eno ali dve ustrezni bateriji, lahko običajno kupi škarje za živo mejo, travo ali puhalo za listje iz ustrezne serije naprav brez baterije. To prihrani veliko denarja, saj sistemi za shranjevanje električne energije z litij-ionsko tehnologijo še vedno predstavljajo velik del stroškov nabave.

Danes akumulatorske kosilnice ne puščajo nič neželenega – še posebej zato, ker se po trati kotalijo brez emisij.

Akumulatorske kosilnice v akciji na travniku pred 5-7 leti so bile precej šibke. Naenkrat je bilo mogoče pokositi le manjše površine in tudi ob uporabi zamenljive baterije so bile akumulatorske kosilnice za večje vrtove praktično neuporabne. Na srečo so bili ti problemi v zadnjih letih odlično rešeni. Zahvaljujoč sodobni litij-ionski tehnologiji so baterijske kosilnice zdaj enako zmogljive kot žične kosilnice in se dejansko dobro obnesejo na srednje velikih tratah do približno 500 m².

Kot je bilo že navedeno zgoraj, je velika prednost pred električno kosilnico nova svoboda, ki jo lahko lastniki trate zdaj uživajo z akumulatorsko kosilnico. Podaljšek lahko varno ostane v garaži in ni stalne nevarnosti, da bi se priključni kabel poškodoval ali da je kabel na koncu posestva spet famozni meter prekratek. V primerjavi s klasičnimi bencinskimi kosilnicami sta tako tiha uporabna prostornina akumulatorske kosilnice kot tudi odsotnost izpušnih plinov v zraku resnične prednosti.

Toda manjšo težo večine modelov v primerjavi z bencinskimi modeli lahko razumemo tudi kot argument za nakup akumulatorske kosilnice. Še posebej, če sami nimate zelo močne postave, se lahko izkaže, da je potiskanje težke bencinske kosilnice na pobočjih ali na težko dostopnih območjih precej dolgočasno. Električni motor v akumulatorski kosilnici se izkaže za veliko lažji in bolj vodljiv.

Ob vseh pozitivnih lastnostih, ki jih ima akumulatorska kosilnica, je seveda mogoče našteti tudi nekaj slabosti teh naprav. Po eni strani se predvsem pri višji ali mokri travi baterija zelo hitro izprazni, poleg tega nizke temperature povzročajo težave tudi baterijam.

Seveda pa so še vedno prednosti tiste, zaradi katerih lahko rečemo, da je akumulatorska kosilnica odlična izbira.

Similar Posts:

admin

Back to top