Ali je treba vrtne klopi zaščititi pred zimo?

Vrtne klopi so kot nalašč za preživljanje prostega časa na terasah, balkonih in drugih mestih okoli hiše. Nekateri pa se sprašujejo, ali je treba takšne kose opreme dodatno zaščititi za zimo ali pa to ni tako nujno in ne bo vplivalo na njihovo stanje, če jih pustimo zunaj v hladnejših mesecih. Tukaj je odgovor na to vprašanje.

Vrtne klopi – težava z iskanjem ustreznega prostora za shranjevanje

Vrtne klopi so pogosto veliki kosi pohištva, za katere je pozimi težko najti primeren prostor. Če pa imate takšno možnost, je vsekakor vredno o tem razmisliti. Lesene ali ratanske vrtne klopi so običajno lahke, zato jih ni težko prestaviti v shrambo, če imate dovolj prostora. To je lahko tudi garaža ali drug suh pomožni prostor, kjer bodo za ta čas na varnem.

Vrtne klopi, ki jih ni treba premikati


Premikanje takšnega pohištva ni vedno mogoče. To še posebej velja za težke vrtne klopi ali klopi, ki so trajno pritrjene na določeno mesto v tleh, da jih na primer močan veter ne bi poškodoval. Kaj torej storiti s takšnimi klopmi? Lesa nikakor ne smete pokrivati s plastično folijo. Pod njo namreč nastaja vodna para, ki lahko povzroči brazgotinjenje in trajne poškodbe. Lesene klopi, ki so trajno pritrjene v tla, je vsekakor bolje redno impregnirati, da jih pozimi zaščitite pred poškodbami in da bodo tudi pozneje videti dobro.

Sedeži, ki jih ni treba zaščititi

Kamnitih ali betonskih vrtnih klopi pozimi sploh ni treba zaščititi. Edino, kar je treba upoštevati, je, da je treba redno odstranjevati sneg. Ta se namreč ne sme nabirati v utorih, kar bi lahko poškodovalo strukturo materiala. Led namreč poveča svojo prostornino, kar lahko povzroči nastanek napak, ki jih je zelo težko odstraniti.

https://www.youtube.com/watch?v=SAN7cMtYfpc

Kot vidite, je način zaščite vrtnih klopi za zimo odvisen predvsem od materiala, iz katerega so izdelane. Na splošno pa velja, da je za večino standardnih materialov, ki se uporabljajo pri njihovi izdelavi, vredno poskrbeti, da bodo tudi po zimskem obdobju videti enako dobro in ne bodo izgubili trdnosti.

Similar Posts:

admin

Back to top