Kako skrbeti za vrtne mize? Preverite pred sezono

Težko si je predstavljati vrt, ki mu manjka funkcionalno in udobno pohištvo. Ena izmed osnov je seveda vrtna miza, ob kateri se lahko zberejo domači in obiski pri skupnem obroku ali pa preprosto preživimo čas z njimi na prostem med igranjem družabnih iger. Nakup same mize pa ni vse, za kar morate poskrbeti. Če želite, da je vaša vrtna oprema naslednjih nekaj let kakovostna in estetsko dovršena, morate svoje vrtno pohištvo pravilno vzdrževati.

Poskrbite za njegovo čistočo

V prvi vrsti vedno imejte vrtno pohištvo čisto – še posebej, če je narejeno iz naravnih surovin, kot je les. Zahvaljujoč temu boste omejili število uničujočih dejavnikov, ki lahko negativno vplivajo na njegovo vizualno ali tehnično stanje.

Kako skrbeti za vrtne mize? Začnite tako, da jih redno brišete z vlažno krpo, da se znebite prahu in ostankov. Enkrat na teden je dobro, da to nalogo opravite nekoliko bolj temeljito s posebnimi pripravki za nego lesa.

Po poletni sezoni vrtno mizo ustrezno zavarujte

Prihaja jesen in padajoče temperature zraka onemogočajo preživljanje prostega časa na vrtu? Ne glede na to, iz česa je izdelana vaša vrtna miza in drugi elementi garniture, jih je treba zaščititi pred vremenskimi razmerami in shraniti na mestu, kjer jim temperaturna nihanja in padavine ne bodo škodovali.

Pohištvo zaščitite s folijo, ki bo material zaščitila pred umazanijo in vlago, nato pa ga premaknite v shrambo, garažo, klet ali na podstrešje. V takem primeru vam bo začetek prihodnje pomladno-poletne sezone vzel le trenutek, pohištvo pa bo videti kot novo.

Obnova mize

Lak, ki ščiti les, se s časom obrabi in pod vplivom vremenskih razmer in umazanije izgubi zaščitne lastnosti. Zato ga odstranite s finim brusnim papirjem in nanesite drug pripravek v skladu z navodili proizvajalca. Ta postopek obnove je možen le v primeru lesenih vrtnih miz. Plastiko, ko oksidira in izgubi barvo, je treba preprosto zamenjati (ali prekriti),.

Vrtne mize – izberite preverjeno kakovost

Ko vas skrbi za trajnost, ne tvegajte z izbiro izdelkov z navidezno privlačnimi cenami na račun njihove kakovosti. Vrtne mize so v nenehnem stiku z vremenskimi razmerami, ki nato pospešijo postopek uničevanja plastike. Zato je bolje biti prepričan, da so bili artikli izdelani iz visokokakovostnih materialov in s pozornostjo do detajlov.

Zdi se nam, da že veste vse o tem, kako skrbeti za vrtne mize tako v sezoni kot po njej in pred njo. Zdaj morate le poseči po visokokakovostni vrtni mizi, s katero boste zadovoljni in katera bo opravičila vašo naložbo – zato so tukaj vrtne mize VidaXL. Oglejte si, koliko možnosti imate na dosegu roke.

Similar Posts:

admin

Back to top