Jedilnik za ločevalno dieto

Ločevalna dieta je ena najbolj priljubljenih in učinkovitih diet za hujšanje, hkrati pa ima enega najbolj zapletenih jedilnikov in veliko različnih receptov(Ricette bimby). Ko se enkrat začnete prehranjevati v skladu z ločevalno dieto, lahko sicer hitro osvojite tudi jedilnik, nekoliko težje pa je ta sistem prehranjevanja na kratko pojasniti prijateljem. Toda to nikakor ne pomeni, da je sama dieta zahtevna in težavna. Ločevalna dieta je ena najbolj »prijaznih« diet, saj ne zahteva odrekanja, poskrbi za zdravje, očisti telo in pospeši prebavo.

 

Kako sestaviti jedilnik za ločevalno dieto?

Ločevalna dieta ima tudi to prednost, da vam vsak dan dovoljuje jesti poljubno hrano in živila, dokler ta ustrezajo splošnemu načrtu ločevalne diete. Pri ločevalni dieti je najpomembnejše, da v istem obroku ne mešate ogljikovih hidratov in beljakovin (zaradi boljše prebave), na kar morate biti pri sestavljanju jedilnika zelo pozorni. Druga značilnost ločevalne diete, ki vpliva na jedilnik, pa je v tem, da je potrebno dneve v tednu razdeliti glede na prevladujočo hranilno sestavino živil; dnevi so: beljakovinski, škrobni, ogljiko-hidratni, sadni dan, občasno pa pride na vrsto tudi vodni dan. Preden se lotite sestavljanja jedilnika, se morate pozanimati, katero živilo pripada posamezni skupini. Nevtralna živila pa je pri ločevalni dieti dovoljeno kombinirati z vsemi drugimi.

 

Učinkovitost jedilnika ločevalne diete

Z ločevalno dieto zagotovo lahko shujšate na želeno telesno težo, toda dieta bo uspešna le, če se boste striktno držali načrtovanega jedilnika. Za pomoč pri sestavi jedilnika se lahko obrnete tudi na portal Popolnapostava. V vsakem primeru bo dieta učinkovita in hujšanje uspešno le, če boste dovolj disciplinirani.

http://www.youtube.com/watch?v=TQtOcJB1Sw0

Similar Posts:

admin

Back to top