Dojenček s posebej občutljivo kožo: 3 nasveti, kako poskrbeti za ustrezno nego

Koža dojenčka je nasploh zelo občutljiva, vendar pa se lahko pri nekaterih otrocih situacija zaostri do skrajnosti. Tako že ob zelo kratki izpostavitvi neugodnim pogojem, denimo mrazu ali sončnim žarkom, prihaja do neprijetnih reakcij. Če tudi vaš dojenček spada med tiste z izjemno občutljivo kožo, morate biti vsekakor zelo previdni. Otroka morate s pomočjo oblačil in pokrival zaščititi pred koži škodljivimi vremenskimi vplivi, posebno pozornost pa si zasluži tudi izbira kozmetičnih produktov za nego kože … Ponujamo vam 3 nasvete za lažje spopadanje z občutljivo kožo pri dojenčku.

1. Izogibajte se antibakterijskim sredstvom in umetnim dišavam.
Odgovor na vprašanje o tem, zakaj izdelki, ki vsebujejo umetne dišave, niso najboljša izbira (in to ne le za dojenčka), se zdi samoumeven. Nekoliko bolj zapletena pa je dilema o tem, ali so antibakterijski produkti res dobra izbira. Po eni strani je sicer otroka smiselno zaščiti pred škodljivimi bakterijami, vendar pa lahko, če s tem pretiravamo, porušimo otrokovo naravno odpornost na bakterije. Koža bo tako le še bolj občutljiva, pogostejše pa bodo tudi bolezni pri otroku.

2. Poskrbite za ustrezno UV-zaščito.
Ne le v poletnih, tudi hladnejših mesecih so lahko sončni žarki zelo nevarni za kožo. Preden dojenček zapusti stanovanje, morate kožo zaščititi s kremo z ustreznim UV-faktorjem (minimalno 30). Če vaš dojenček še ni dopolnil 6 mesecev, kemično zaščito nadomestite z namestitvijo pokrival na voziček.

3. Prednost naj ima organska kozmetika.
Nezaželenim kožnim reakcijam se boste najbolj zanesljivo izognili, če boste izbirali certificirano ekološko kozmetiko, prilagojeno občutljivi dojenčkovi koži.

Similar Posts:

admin

Back to top