Naravno blago

Cotton from Mary Frances
Image by Midpath via Flickr

Naravno je boljša izbira!

V hitrem tempu današnjega življenja, ko hitimo v službo, šolo, po opravkih, včasih nimamo časa niti, da bi se vsedli za mizo in pojedli kosilo, kaj šele, da bi razmišljali o sestavi in surovinah v izdelkih, ki jih kupujemo. Vedno bolj nam je pomembno, da dobimo kar si želimo takoj in povsod, da je poceni in trajno. Žal to po drugi strani pomeni veliko kemije in umetnih snovi, ki so slabi za naše zdravje, hkrati pa dodatno obremenjujejo naš planet tako pri samem procesu izdelave, kot tudi pri razgrajanju, ko jih zavržemo.

Problem pri tem pa je, da se vsi umetni izdelki oz izdelki z veliko kemije, razgrajajo dolgo, dolgo časa in pri tem sproščajo v okolje veliko slabe karme. Ljudje bi se zato morali vprašati ali je naravno blago res tako slabo? Naravno pomeni sveže, brez dodatkov, pomeni, da je za rast potreben čas in potrpljenje, da je življenjska doba kratka…in da s tem ni nič narobe. Naravno pomeni življenje, pomeni zdravje in dobro počutje. Hrana je osnovnega pomena, potrebujemo jo vsak dan…vendar jo ljudje vedno manj spoštujemo. Genetsko spreminjamo semena, da so bolj odporna, sadeže, ki se rodijo škropimo, da jih dodatno ”zaščitimo” pred škodljivci, nato jih surove oberemo, konzerviramo z radiacijo in pošljemo na pot okoli sveta.

Le ta pride lepa in sijoča v trgovine, kjer deluje kot razstavni eksponant, ki se blešči pod reflektorji za nizko ceno. Žal za to ceno kupimo tudi pomanjkanje okusa in mineralov, ki jih praktično ni, njihov učinek na zdravje pa je prej negativen kot pozitiven, saj vnašamo vse sledi kemikalij, ki so ostale na in v sadju. Potem je tu plastika v katero veselo zlagamo vsa živila in sled kemikalij je znatno večja, njen vpliv na našo hrano in s tem na nas pa prav tako. Nenazadnje je tu tudi bombaž. Iz njega delamo blago in obleke, ki jih nosimo neprestano in so samoumeven del našega življenja. Ali ste vedeli, da je bombaž najbolj kemično obdelana rastlina, ki v fazi predelave v blago, dobi še dodatno dozo kemije.

Vse to z leti uporabe in nošenja prehaja preko kože v naše telo in vpliva na naše organe. Človek se nikoli ne zamisli ali je poceni blago vredno cene, ki jo plača naše zdravje, vsaj ne do takrat, ko je že prepozno oziroma, ko so posledice že prevelike. Zato je pomembno, da se zavedamo….naravno pomeni počasi, pomeni, da je sadje, ki ga papajo ose bolje od tistega, ki se ga niti črvi ne dotaknejo, pomeni, da je za rast in življenje pomemben čas in ne kemija, pomeni, da je bolje nositi navadno obleko brez dodatkov, kot tako, ki vas spremeni v ulično predstavo. Izberite življenje,izberite naravno.

Similar Posts:

admin

Back to top