Zdrav videz ni darilo narave

Naša koža odkriva več, kot bi si želeli. Na njej se poznajo nezdrave navade, slaba prehrana in stres. Vse to pa pripomore k prezgodnjemu nastajanju znakov staranja – gub. Lepa in čvrsta koža sta v veliki meri posledica načina življenja. Na videz kože vpliva vse: kar pojemo in popijemo, koliko spimo, kolikokrat na teden se rekreiramo, kako pogosto smo pod stresom in seveda s čim jo negujemo. Zato moramo poskrbeti za zdravo prehrano in redno ter kakovostno nego.

Čvrsta koža po website like this telesu

Čvrsto in lepo kožo po telesu lahko ohranjamo z redno nego, s katero začnemo že zjutraj. Za hitrejše zbujanje in poživitev lahko gelu za prhanje dodamo nekaj kapljic rožmarinovega eteričnega olja. Po prhanju kožo po telesu dobro navlažimo z izbranim mlekom ali losjonom. S pilingom in krtačenjem kože odstranimo odmrle celice, zaradi katerih je koža suha in pusta. Prav tako pospešimo tudi delovanje limfnih žlez, da hitreje izločijo strupe iz telesa, ki pa so glavni krivci za nastanek celulita in mozoljev. Piling za telo si lahko sami pripravimo. Na primer, zmešamo pest soli Mrtvega morja z mletimi mandlji. Mešanici lahko dodamo tudi po tri kapljice eteričnega olja limone in rožmarina. S pripravljenim pilingom kožo po telesu nežno zdrgnemo, nato pa speremo z vodo. Piling si ponavadi privoščimo zvečer, ko imamo več časa, in le enkrat na teden. Tudi po večernem prhanju z gelom, zlasti pa po pilingu, ne smemo pozabiti navlažiti kože po telesu.

Bleščeča polt na obrazu

Zdravje in vitalnost se na obrazu kažeta kot bleščeča polt. Preden ob tem pomislimo na gube, katerih nastajanja pač ne moremo preprečiti, je dobro vedeti, da kožo na obrazu bolj kot po gubah ocenjujemo po sestavi in tonusu. Mlada koža je čvrsta in napeta ter se obnovi na vsakih 21 dni brez kakršne koli pomoči. Po 25. letu pa koža pri obnovi in ohranjanju čvrstosti potrebuje pomoč.

Le 20 odstotkov gub je neizogibnih, preostale so posledica našega načina življenja. Kožo moramo zaščiti in spodbuditi njene naravne procese obnavljanja, da bo dlje časa mladostna.

Similar Posts:

admin

Back to top