Koliko kozmetike zares potrebuje dojenček?

Bodoči starši so pogosto v dvomih glede tega, koliko izdelkov za nego sploh potrebuje dojenček. Po eni strani sicer res velja, da s kozmetičnimi produktih ni smiselno pretiravati, še posebej pri otrocih, vendar pa po drugi obstajajo določeni izdelki, ki jih vsak dojenček nujno potrebuje. Predstavljamo vam nekaj produktov, brez katerih najverjetneje ne bo šlo. Pri tem pa seveda pazite, da dajete vseskozi prednost kvaliteti pred kvantiteto.

1. Olje za dojenčke
Če opazite, da ima vaš dojenček na predelu lasišča nekakšne krastice, podobne luskam, to ni razlog za zaskrbljenost, kljub temu pa je dobro ukrepati. Gre namreč za t. i. temenice, ki jih lahko prepoznate tudi po značilni rumeni barvi. Obseg težave je sicer lahko precej različen, v vsakem primeru pa boste situacijo zelo izboljšali z uporabo ustreznega olja za dojenčke.

2. Vlažilni robčki
Poraba vlažilnih robčkih je v gospodinjstvih, kjer domuje dojenček, večinoma zelo velika, saj so robčki uporabni za najrazličnejše namene. Malce večja zaloga tako ne bo odveč, pri tem pa dajte prednost robčkom, ki niso odišavljeni in ne vsebujejo alkohola.

3. Milo za dojenčke
Trdo ali tekoče milo za kopanje spada med nujno opremo za nego vašega malčka. Če je mogoče, posegajte po izdelkih, ki vsebujejo ekološko pridelane sestavine.

4. Šampon
Izberite šampon, ki ne draži oči. Pri umivanju las se namreč pogosto zgodi, da pena zaide v oči, česar noben dojenček ni posebej vesel.

5. Vlažilna krema
Tudi dojenčkova koža potrebuje vlaženje, pred izpostavljenostjo sončnim žarkom pa ne smete pozabiti niti na kremo z dovolj visoko UV-zaščito.

Similar Posts:

admin

Back to top