Dojenček in uporaba masažnega olja

Ima vaš dojenček težave s spanjem ali pa ga morda mučijo prebavne motnje? Je pogosto nemiren in razdražljiv? Masažno olje je lahko enostavna, predvsem pa naravna rešitev za tovrstne težave. Če je le mogoče, posezite po olju, ki vsebuje ognjič. Ta se namreč ponaša z blažilnimi učinki, zato bo dojenčkova koža po masaži še dodatno pomirjena.

Ublažitev nemira ter večja povezanost med starši in otrokom

Nežna masaža otroka pomiri ter ga pripravi na spanje brez zbujanja in na globok spanec, ki bo tudi vam omogočil, da se spočijete. Tudi če vaš dojenček nima posebnih težav, je uporaba masažnega olja dobrodošla. Dojenček namreč potrebuje določeno rutino, rituale, obrede, kar mu daje občutek varnosti. Če boste vsak večer pred spanjem posvetili nekaj minut masaži, bo vaš otrok usvojil določen bioritem, saj bo natanko vedel, kdaj je nastopil čas za počitek. Obenem pa bodo redne masaže poskrbele tudi za vzpostavitev intime med vami in vašim otrokom. Podobno, kot odraslim večinoma prija masaža, velja tudi za dojenčke, zato nikar ne zanemarite tega opravila.

Dojenček potrebuje prilagojene izdelke za nego kože

Pred nanosom masažnega olja ga je dobro nekoliko pogreti. To lahko storite že tako, da olje nekaj sekund zadržite med rokama. Mrzlo olje bo namreč otroka vznejevoljilo, posledično pa se bo najverjetneje uprl nadaljevanju masaže. Cilj masaže je, da povečate dojenčkovo udobje, zato pazite na podrobnosti. Pomembna je seveda tudi izbira samega masažnega olja. Posezite po izdelkih, namenjenih prav dojenčkom in njihovi občutljivi koži, saj lahko pride male viagra v nasprotnem primeru do nezaželene reakcije.

Skupinska analiza je uveljavljena oblika skupinske psihoterapije, ki temelji na dejstvu, da v skrbno sestavljeni skupini pride do globokih in trajnih sprememb. Preberi več …

Similar Posts:

admin

Back to top