Arganovo olje – čudežna sestavina številnih krem za obraz

Krema za obraz je dandanes na voljo v toliko različnih izvedbah, da so mnogi upravičeno zmedeni. Odkrivanje idealne kreme za vašo kožo, ki bo poskrbela za optimalno nego, je lahko precej naporno opravilo. Se tudi vaša kopalniška polica šibi od teže številnih neporabljenih krem, ki so vas zaradi različnih razlogov razočarale? Namesto naključnega preizkušanja novih in novih krem se je bolj smiselno osredotočiti na preučevanje sestavin, ki jih posamezne kreme vsebujejo. Dejstvo, da se nekatere sestavine v kremah pojavljajo zelo pogosto, ni naključje, ampak posledica številnih študij. Ena takšnih sestavin je zagotovo arganovo olje, katerega pozitivni učinki na videz in zdravje kože, so osupljivi.

Kaj je arganovo olje?

Arganovo olje pridobivajo iz plodov arganovih dreves, ki uspevajo predvsem v Maroku. Olje delimo v dve večji skupini – prvo je namenjeno človeških prehrani, druga vrsta pa je zelo razširjena v kozmetični industriji. Arganovo olje se uporablja za nego vseh tipov kože, pogosto pa se znajde tudi v izdelkih za nego las in nohtov. Krema z arganovim oljem, ki je bogato z maščobnimi kislinami (omega 3, 6 in 9), vitaminom E, karotenom in drugimi koristnimi snovmi, bo poskrbela za navlaženo in prožno kožo.

Krema za nego brazgotin

Vsestransko uporabno arganovo olje pa se je izkazalo kot še posebej učinkovita sestavina v kremah, ki so namenjene zdravljenju brazgotin. Posebne lastnosti olja se zdijo v tem primeru resnično skorajda čudežne. Če torej videz vaše kože kazijo brazgotine, je krema z arganovim olje izbira, s katero boste težko zgrešili.

Similar Posts:

admin

Back to top