5-HTP HORMON SREČE

Obstaja utemeljen sum, da so nekateri ljudje genetsko nagnjenih k debelosti. Domneva se, da mehanizem ki ga opazili pri podganah  enak pri človeku. Z drugimi besedami, so nekateri ljudje s prekomerno telesno težo, ker imajo nižjo stopnjo pretvorbo triptofana v 5-HTP, kar ima za posledico zmanjšanje ravni serotonina. 5-HTP lahko pripomore k zmanjšanju apetita in vodi k izgubi teže. Ni vsakdo opazil zmanjšanje apetita z uporabo 5-HTP. Če jeoseba  opazila padec telesne teže, s spremembamiv načinu življenja in spremembami v prehranise  5-HTP lahko uporablja kot začasni zaviralec teka  v vseživljenjskem  načrt za vzdrževanje teže.

 

Raziskava je bila opravljena  kako 5-HTP vpliva ljudi z depresijo. Dokumentirano je , daje  lahko zelo učinkovito antidepresivno sredstvo. Neka zelo impresivna študija v katero e bilo vključenih 99 bolnikov, ki so trpeli zaradi depresije. Ti bolniki se niso odzvali na običajna antidepresina zdravila. Prejemali so povprečno 200 mg v 5-HTP dan. 43 od 99 jih je  poročala o popolnem  okrevanje in 8 drugih pa so poročali o znatnem  izboljšanju.

 

5-HTP lahko tudi v pomoč pri nekaterih posameznikih z migrenskimi glavoboli. Osebe, ki trpijo za glavoboli imajo nizko raven serotonina v tkivih. Nekateri raziskovalci imenujejo  to kot  sindrom nizkega serotonina. Številne študije, tako za migrenske glavobole in napetosti, so bile izvedene z uporabo 5-HTP za preprečevanje glavobolov. Rezultati teh študij so bile osupljive! Lahko ponujajo precejšnje prednosti pred zdravljenju, zaradi dejstva, da 5-HTP nima stranskih učinkov.

 

Kdo ga potrebuje in kakšni so simptomi pomanjkanja?

Vsakdo, ki si želi izboljšati svoje razpoloženje, obnašanje, apetit  ali spanec lahko uporablja 5-HTP. Simptomi za nizko raven serotonina so depresija, debelost, hlepenje po ogljikovih hidraih, bulimija, nespečnost, narkolepsijo, motnje spanja, migrenski  glavoboli, napetostni glavoboli, kronični dnevni glavoboli, predmenstrualni sindrom, in fibromialgija.

 

Ali obstajajo kakršni koli neželeni učinki?

Obstaja tveganje  blagi simptomi slabosti, ki so pogostejši v prvih nekaj tednih uporabe.

 

Preberite si več tukaj.

Similar Posts:

admin

Back to top