Krema za predel okoli oči je lahko zelo koristna

Krema, namenjena negi kože celotnega obraza, včasih ni najboljša izbira. Koža na posameznih območjih se lahko namreč precej razlikuje, posledično pa zahteva tudi drugačno nego … To še posebej velja za predel okoli oči, ki je pogosto zelo specifičen.

Previdno pri izbiri in nanosu kreme

Koža okoli oči je večinoma zelo občutljiva, saj je nekoliko tanjša kot na drugih predelih obraza, kar morate vsekakor upoštevati, ko izbirate kremo, namenjeno temu delu. Krema za okoli oči naj bo tako brez umetnih dišav in drugih agresivnih sestavin, ki kožo le dodatno razdražijo. Organska krema se zdi tako zagotovo najboljša izbira, kljub vsemu pa morate biti previdni pri samem nanosu in poskrbeti, da krema ne zaide v oči, saj lahko sicer pride do nezaželenih reakcij. Najbolje bo, da nanesete manjšo količino kreme in jo nato z rahlim tapkanjem nežno vtrete v kožo.

Bolj svež videz in preprečevanje nastajanja gub

Posebna občutljivost predela okoli oči se odraža tudi v tem, da se prav tam najpogosteje pojavljajo prve gubice. Koža je načeloma bolj suha in tako bolj nagnjena h gubanju. Običajna vlažilna krema za obraz zato običajno ni dovolj, če želite zavreti nastanek gub. Krema za predel okoli oči pa je namenjena tudi ublažitvi videza podočnjakov in drugih znakov utrujenosti. Neprespane noči tako ne bodo več opazne na prvi pogled. Presenečeni boste, kako lahko na videz drobna sprememba občutno pripomore k večji svežini in spočitosti kože na vašem obrazu oziroma celotnega obraza.

Similar Posts:

admin

Back to top