Gnojenje trave v različnih obdobjih leta

Dobri skrbniki vrtov zagotovo veste, da gnojenje trave zgodaj spomladi dobro vpliva na rast in razraščanje. To je pravzaprav osnova za kompaktno ter zdravo trato. Proces pomembno vpliva tudi na trpežnost in barvo trave vse do pozne jeseni. 

Hranila v travi se lahko z dežjem izgubijo. A to lahko dobro preprečimo z uporabo kakovostnih gnojil. Njihova hranila se namreč sproščajo postopoma. Pri tem pa je treba paziti zlasti na to, da uporabljamo priporočene odmerke in da z gnojenjem ne pretiravamo. 

Oskrba trave v jesenskem času 

Tako kot spomladi moramo tudi jeseni poskrbeti za gnojenje trave. Jesenska oskrba trave namreč pomembno vpliva na njeno prezimitev. Do zime je zato treba travo primerno kositi, ves čas odstranjevati odpadlo listje in seveda poskrbeti za kakovostno gnojenje. 

Poudarek gnojenja v jesenskem času je na utrjevanju travnik bilk na prihajajoče nizke temperature. Z gnojenjem prav tako travi zagotovimo zadostno mero hranil, zlasti dušika. Pri tem uporabljamo kakovostna gnojila, ki so dolgotrajna, mineralna z razmerjem hranil v korist kalija. Zanj je namreč značilno, da dviguje odpornost trave in drugih rastlin na nizke temperature. 

Preberite si še naslednji članek: Mojstri obdelovanja kamna

Kamnosek z ročnim ali strojnim orodjem izbrani kamen najprej grobo in nato še precizno obdela. Kamnosek zna organizirati in izvesti dela pri ročni obdelavi kamnitih izdelkov, pri strojni obdelavi in vgradnji kamnitih elementov.

Občasno gnojenje trave z organskimi gnojili 

Lastniki oziroma uporabniki travnih površin bi morali na vsake toliko časa površine pognojiti tudi z organskimi gnojili, na primer s kakovostno vrsto hlevskega gnoja. Ta namreč vsebuje neznatne količne dušika. Trati dovaja vsa potrebna mikrohranila, aminokisline pa tudi druga hranila za rast. 

Jesensko gnojenje trave poskrbi tudi za varno zaščito pred snežno plesnijo. Strokovnjaki nam v takšnem primeru praviloma priporočajo enkratno ali dvokratno preventivno škropljenje s fungicidi na osnovi strobilurina. Takšna sredstva so vam na voljo v specializiranih prodajalnah z vrtno opremo in gnojili. Zadnje škropljenje je najbolje opraviti še tik pred prvim zapadlim snegom. 

Pestra izbira kakovostnih gnojil v spleti prodajalni 

Gnojenje trave je torej pomemben in skorajda nujen proces, ki zahteva le nekaj vašega časa in primerna ter kakovostna sredstva. Ta so vam na voljo v številnih specializiranih prodajalnah, ki imajo svojo ponudbo tudi na spletu.

V spletni prodajalni ab-doo.si so vam na voljo izjemno kakovostna in neškodljiva sredstva za učinkovito gnojenje trave. Obenem je prodajalna poznana še po ponudbi drugih številnih izdelkov za vaše travnate površine

Similar Posts:

admin

Back to top