Ključni razlogi za izbiro toplotne črpalke za segrevanje sanitarne vode

Nekaterim med vami je povsem jasno, kaj vse vam lahko zagotovi toplotna črpalka za sanitarno vodo. Takšna naprava se ponaša z izjemnimi prednostmi, ki bi jih morali poznati prav vsi. Ravno zato vam v nadaljevanju predstavljamo nekaj ključnih razlogov, zakaj se splača tudi v vaš dom vključiti takšno vrsto toplotne črpalke.

Ena od ključnih prednosti je na primer ta, da so prihranki pri stroških segrevanja tudi do več kot štirikratni.

Za okolje prijazen način segrevanja

Dejstvo je, da je poleg ogrevanja objektov segrevanje sanitarne vode drugi največji strošek v našem družinskem proračunu. Povsem samoumevno pa je postalo, da je za segrevanje sanitarne vode daleč najbolj ekonomična rešitev toplotna črpalka. To bi moralo postati jasno prav vsem.

Naprava se ponaša z izjemnimi prednostmi, ki bi jih morali poznati prav vsi.

Vsekakor pa prednosti, ki jih prinaša toplotna črpalka za segrevanje sanitarne vode, niso povezane samo z nižjimi stroški oziroma družinskimi proračuni. Takšna naprava je izjemno prijazna tudi do okolja. Zmanjšuje namreč emisije ogljikovega dioksida tudi za več kot 60 %.

Brezplačno pohlajevanje kleti ali manjših prostorov

V prvi vrsti je omenjena toplotna črpalka namenjena za učinkovito in ugodno segrevanje sanitarne vode. Obenem pa z njo poskrbite tudi za povsem brezplačno pohlajevanje kleti, shrambe in drugih manjših prostorov. Lahko jo samostojno uporabljate skozi celo leto ali pa jo priključite na kateri koli ogrevalni kotel, ker imajo nekatere tovrstne naprave serijsko vgrajen cevni register. Med najbolj priljubljenimi kombinacijami je toplotna črpalka s pečjo na drva ali na biomaso.

Toplotna črpalka namenjena za učinkovito in ugodno segrevanje sanitarne vode.

V poletni vročini se vam zagotovo ne splača kuriti. Brez toplotne črpalke za ogrevanje sanitarne vode so številni potrošniki tako pogosto poleti brez tople vode.

Primerjava toplotne črpalke s sončnimi korektorji

Če toplotno črpalko za ogrevanje sanitarne vode primerjamo s sončnimi korektorji, je investicija v črpalko kar dvakrat manjša. Kljub temu pa vam je zagotovljena topla voda skozi celo leto. Obenem ni prisotnih težav z namestitvijo ali pa z vzdrževanjem.

Zagotovljena topla voda skozi celo leto.

Vračilna doba investicije je izjemno kratka – od 6 do 7 let. Če pri tem odštejemo še stroške bojlerja, ki ga potrebujemo v vseh primerih, pa se seveda vračilna doba še bistveno zmanjša, in to za kar nekaj let.

Similar Posts:

admin

Back to top