Izboljšajmo učinkovitost pomivanja z mehko vodo

Čista posoda in kozarci so zelo pomembni z vidika zadovoljnih strank. Pomivalni stroj je ena izmed najbolj uporabnih naprav, neglede na velikost naše restavracije, bara, jedilnice ipd. Pogosto pa ne moremo zadovoljivo očistiti številnih materialov, kot je steklo, keramika in kovina. Na vilicah, nožih, krožnikih in številnem drugem jedilnem priboru ni vedno mogoče odstraniti vseh najmanjših usedlin, ki jih za seboj pusti voda. V njej se nahajajo minerali kot sta kalcij in magnezij, ki jih pralni stroj ne more prefiltrirati. Rešitev v tem primeru je mehčanje vode za katero poskrbi namenski stroj, ki odstrani iz nje vse nečistoče.

Boljše delovanje pomivalnih in pralnih strojev

Uporaba profesionalnih mehčalcev vode podaljša življenjsko dobo pomivalnih in pralnih strojev v naši restavraciji, gostilni, klubu ipd. V vodi se nahajajo številne nečistoče, ki se sčasoma naberejo v napravah, ki jo uporabljajo. Najbolj nevarno je nabiranje kalcijevih usedlin.

Naprava za mehčanje vode
Profesionalna naprava za mehčanje vode

Ravno kalcij določa trdoto vode. Skozi uporabo pomivalnih, pralnih in kuhinjskih strojev se bo pričel nabirati v njihovih notranjih komponentah. To pa lahko povzroči bolj neučinkovito delovanje prizadete naprave, kot tudi raznovrstne okvare. S prečiščeno in omehčano vodo, pa ne bomo izpostavljeni omenjeni težavi. Prihranili bomo pri popravilih pomivalnih in drugih strojev ter bomo obenem tudi podaljšali njihovo življenjsko dobo.

Ključni razlogi za izbiro toplotne črpalke za segrevanje sanitarne vode

Nekaterim med vami je povsem jasno, kaj vse vam lahko zagotovi toplotna črpalka za sanitarno vodo. Takšna naprava se ponaša z izjemnimi prednostmi, ki bi jih morali poznati prav vsi. Ravno zato vam v nadaljevanju predstavljamo nekaj ključnih razlogov, zakaj se splača tudi v vaš dom vključiti takšno vrsto toplotne črpalke.

Očistimo hrano z mehko vodo

Pranje zelenjave in sadja zahteva veliko količino vode. Dejstvo je, da lahko mineralne obloge iz trde vode posušijo sadeže in zelenjavo ter jim tako poslabšajo okus. Če se poslužimo mehčalca vode, lahko operemo solato, paradižnik, jabolka in druge darove narave, ne da bi jim spremenili okus. Stranke pa bodo veliko bolj zadovoljne.

Kako pretvoriti trdo vodo v mehko brez sistema mehčalca vode

Vsakodnevna uporaba mehke vode nam bo tudi olajšala vzdrževanje vodovodnega sistema v našem gostinskem obratu. V ceveh se bo nabiralo manj oblog in drugih nečistoč. S tem bomo zmanjšali možnost zamašitev, poškodb cevi in drugih nevšečnosti.

Odstranimo nabiranje usedlin na posodah in kozarcih

Kakovostno pomivanje posod in kozarcev ter jedilnega pribora je ključnega pomena v vsakem gostinskem obratu. Na žalost je dokaj težko odstraniti vse nečistoče iz krožnikov, vilic, žlic, posod za solato ipd. Na njih so po pranju pogosto vidne majhne bele pike, ki nastanejo zaradi usedlin. Same po sebi niso nevarne ali nehigienične, vendar pokvarijo izgled očiščenih predmetov. Poseben stroj za mehčanje vode pa bo poskrbel, da bodo vse usedline in druge nečistoče odstranjene iz vode. S tem bo vsak opran kozarec, krožnik in jedilni pribor izgledal kot nov ter brez znakov usedlin.

Nakup ali najem mehčalca vode je ključen, če želimo ohranjati najboljši videz opranega jedilnega pribora ter drugih kuhinjskih potrebščin. Obenem pa nam bo zagotovil boljše in dolgotrajnejše delovanje pomivalnega stroja ter drugih naprav, ki uporabljajo vodo pri svojem delovanju, kot so dehidratorji hrane ipd.

Similar Posts:

admin

Back to top