Prednosti koloidnega srebra, varnost in visoke koncentracije

Človeško telo je sestavljeno iz številnih komponent, kot so mikroelementi in kovine, kisline in minerali. V procesih vseh sistemov aktivno vlogo ima mikroelement srebro (delovanje telesnih sistemov, deluje na bakterije in viruse patogene narave, prispeva k normalnemu delovanju notranjih organov in poveča imuniteto). Kaj torej je koloidno srebro? Je naravni antiseptik, naravni antibiotik. 

Zdravilne antiseptične lastnosti srebra so že dobro znane od nekdaj. Nekoč so na rane polagali kovance in srebrne plošče, da bi se rane hitreje zacelile. V srebrnih posodah so shranjevali vodo za dezinfekcijo, medtem, ko so manjše koščke srebra pogoltnili za zdravljenje bolezni prebavil. 

Kaj je koloidno srebro in zakaj se uporablja?

So najmanjši nanodelci kovine srebra in tvorijo koloidno raztopino. Uporablja se kot varnejša oblika srebra.  

Spekter delovanja je širok, zatira več kot 700 vrst patogenih mikroorganizmov, pozitivno vpliva na fiziološke procese in pomlajuje kri. Učinkuje na viruse, bakterije in glivice. Ustrezen vnos koloidnega srebra praktično nima stranskih učinkov. Uporablja se za zdravljenje bolezni oči, živčnega sistema, prebavnega trakta, sečil, dihalnih poti, itd. Hkrati je tudi dobra podpora imunskemu sistemu.

Prednosti koloidnega srebra in kako se uporablja? 

Nesporne prednosti koloidnega srebra so protimikrobno delovanje, nizka toksičnost, visok terapevtski učinek, dobra toleranca.

Uporablja se za notranjo in zunanjo uporabo. Pomembno je, da se upošteva priporočen vnos. 

Za zunanjo uporabo se koloidno srebro uporablja pri vnetnih procesih različne lokalizacije, pri zastrupitvi s hrano, oslabljenem imunskem sistemu, aterosklerozi, revmatoidnem artritisu.

Zunanja uporaba koloidnega srebra je za zdravljenje glivičnih kožnih lezij, izpiranje sinusov, grgranje pri boleznih ORL in prehladih, za zdravljenje infekcijskega konjunktivitisa, dezinfekcijo ran, izpiranje ustne votline.

Raztopina koloidnega srebra se uporablja tudi v gospodinjstvu, za dezinfekcijo posode, sadja, zelenjave, tudi perila. Uporablja se tudi za zalivanje sobnih rastlin, saj razkuži tla pred plesnijo, mikroorganizmi in glivicami. Hkrati je tudi sredstvo za dezinfekcijo pitne vode, v njem se lahko namakajo semena pred sajenjem v zemljo.  

Varnost in visoke koncentracije srebra

Srebro je še vedno težka kovina, najbolj strupene so srebrove soli in grobo srebro. Velikokrat so bolj strupeni od koloidnega srebra iz nanodelcev. Zaradi uporabe različnih oblik srebra se lahko začne dvomiti o njegovi učinkovitosti. Pri koloidnem srebru je nizko toksično delovanje, kljub temu pa ga je pomembno uživati premišljeno, da bi se izognili njegovemu prekomernemu kopičenju v telesu. 

Pri izbiri koloidnega srebra upoštevajte, da visokokakovostno srebro vsebuje zelo majhne srebrove nanodelce. Zaradi tega je skoraj brezbarvno, dovoljen je rahel zlat odtenek.  Usedline, temnejše barve in motnost kažejo na uporabo večjih delcev srebra. In takšna raztopina srebra pravzaprav ni koloidna oblika.

Dolgotrajno uživanje velikih količin raztopine srebra, ki vsebuje velike delce ali srebrove soli, povzroči, da se srebrove spojine kopičijo v koži in sklepih. Posledica je siva koža in gre za stranski učinek imenovan  argirija.

Similar Posts:

admin

Back to top