Podaljševanje las lahko pusti trajne posledice

English: Naomi Campbell at the Cannes film fes...
English: Naomi Campbell at the Cannes film festival (Photo credit: Wikipedia)

Gotovo so vas že kdaj posvarili pred tem, da lahko podaljševanje las pusti trajne posledice na lasišču. Če ste takrat samo zamahnile z roko, češ meni se to ne more zgoditi, se krepko motite. Res pa je, da do trajnih poškodb pride takrat, ko podaljške uporabljate neprekinjeno več mesecev ali let zaporedoma , saj v najhujšem primeru lahko pride celo do trajne plešavosti! Kako se torej izogniti morebitnim poškodbam lasišča?

Glavni krivec za poškodbe je trajno podaljševanje las z lasni podaljški (s keratinskimi čepki). Te lasne podaljške se lahko neprekinjeno uporablja do največ 5 mesecev, potem pa morate vašim naravnim lasem dati nekaj dopusta, da si opomorejo in »zadihajo«. V primeru, da se takoj po odstranitvi podaljškov odločite za novo podaljševanje las, bo to vaše naravne lase in lasni koren to zelo obremenilo. Če povemo zelo preprosto: lasje ne bodo več zdržali teže podaljškov in bodo začeli odpadati. Sprva škode ne boste niti opazile, potem pa bodo posledice čedalje hujše. In če boste še zmeraj vztrajale s podaljševanjem las, vam novi lasje kmalu ne bodo več zrasli in pojavili se bodo prvi znaki plešavosti.

Nekaj podobnega se je zgodilo »črni gazeli«, manekenki Naomi Campbell, ki je bila sprva zaprisežena ljubiteljica lasnih podaljškov, dokler je ni obsesija stala zdravja njenih las in zdaj je primorana nositi lasuljo. Tega pa si verjetno ne želiš, a ne? Če imaš zaupanja vredno frizerko, se ti to gotovo ne more zgoditi, saj te bo pravočasno opozorila na morebitne težave!

 

 

Similar Posts:

admin

Back to top