S kvalitetno folno kislino do zdrave nosečnosti

Vsaka bodoča mama si želi samo zdravje za svojega malčka. Pred nosečnostjo, med nosečnostjo in po porodu je tako priporočljivo redno jemanje folne kisline, ki prispeva k zdravju zarodka. Za najbolj optimalno absorpcijo poskrbimo z vsakodnevnim jemanjem prehranskega dopolnila z dodatkom folne kisline. 

Vsaka bodoča mama si želi samo zdravje za svojega malčka.

Kvalitetna folna kislina izboljša zdravje

Vitamin B9 ali folat je pomemben vitamin, ki vpliva na zdravje celotnega telesa. Folat prispeva k:

  • Pravilni delitvi celic,
  • Normalnemu psihosomatskemu delovanju,
  • Sintezi aminokislin, 
  • Krepitvi imunskega sistema,
  • Preprečevanju utrujenosti, izčrpanosti ali izgorelosti,
  • Nastajanju krvi,
  • K presnovi homocisteina.

Priporočljivo je vsakodnevno jemanje prehranskega dopolnila s folno kislino, saj na ta način telo vsak dan dobi vse vitamine in minerale, ki jih potrebuje.

Znaki pomanjkanja folne kisline pri odraslih

Pomanjkanje vitamina B se kaže kot težave pri delovanju mišic, srca in živčevja. Odrasli in otroci imajo motnje koncentracije, težave pri učenju in motnje spanca. Prihaja lahko tudi do zgodnjih znakov, ki so podobni demenci. Pri dolgotrajni izčrpanosti prihaja tudi do mišične slabosti, vrtoglavic, glavobolov, slabokrvnosti in izgube menstruacije pri ženskah.

Znaki pomanjkanja folne kisline v telesu med nosečnostjo

Pomanjkanje folne kisline v telesu se kaže pri vsaki nosečnosti na drugačen način. Pri večini se kaže kot slabokrvnost, ki postopoma prehaja v povečano stopnjo delitve rdečih in belih krvnih celic. Pomanjkanje se kaže kasneje tekom nosečnosti tudi kot okvara razvijajočega se otroka. Prihaja do nepravilnega zapiranja živčne cevi, kar pomeni tudi, da se hrbtenični kanal ne zapre povsem. Posledično pride do spontanega splava ali sprožitve zgodnjega poroda, saj otrok nima možnosti preživetja izven maternice.

Jemanje folata v obliki prehranskih dopolnil

Pri načrtovanju nosečnosti ali že med samo nosečnostjo je priporočljivo jemanje prehranskih dopolnil, ki vsebujejo širok spekter vitaminov in mineralov. Bodoča mamica namreč potrebuje veliko zaloge zase in za razvijajoči se plod. 

Zdrava prehranska dopolnila za nosečnice

Zdrava prehranska dopolnila za nosečnice imajo veliko različnih vitaminov, mineralov in antioksidantov. Pri tem je pomembno, da ima prehransko dopolnilo visoko vsebnost cinka, koencima Q10, folne kisline in različne minerale. Vsi vitamini in minerali poskrbijo, da se imunski sistem nosečnice izboljša in stabilizira. Posledično prihaja do manj bakterijskih in virusnih bolezni. Uravna se tudi hormonsko ravnovesje, kar pozitivno vpliva na plodnost in nosečnost. Pri tem hitreje pride do zanositve, plod pa je močnejši. Prehranska dopolnila za nosečnice morajo biti povsem naravna in brez stranskih učinkov. 

Preberite si še naslednji članek: Vsak zobobol je lahko nevaren

bolečine v sklepih psa

Kemična spojina za pse z bolečinami v sklepih

Vsi psi so izpostavljeni številnim nevarnostim v svojem življenju. Zato je pomembno, da jim priskrbimo kakovostno prehrano v obliki briketov, konzerv z mesom in priboljški.

Similar Posts:

admin

Back to top