Youtube

Eno leto po ustanovitvi je bil YouTube prodan za več kot poldrugo milijardo dolarjev – Kaj je kupil Google – največjo zbirko pop videov in neumnih, doma posnetih filmov ali orodje, ki bo spremenilo politiko in svetovni splet? – Nekdanja lastnika si maneta roke

Začelo se je kot neškodljiv način izmenjave videov med otroki, zdaj pa je YouTube očitno poln strašljivih podob ustreljenih vojakov, krutosti do živali in odurnega rasizma,« je zapisal britanski časnik Daily Mail. Pred kratkim pa je naslovnice preplavila še ena novica, govorice, da Google za 1,65 milijarde dolarjev prevzema YouTube. Govorice so bile kmalu potrjene.

V Veliki Britaniji je YouTube še celo bolj priljubljen kot v ZDA. Redno ga obiskuje in si ogleduje ali nalaga brezplačne videe vsak osmi uporabnik interneta. Vsakdo, ki ga je YouTube zasvojil, ve, da lahko tisto, kar ponuja ta spletna stran, ljudem spremeni navado gledanja videoposnetkov. Televizija se nenadoma zdi obupno omejena. Zakaj spremljati program, ki ga je načrtoval nekdo drug, če lahko veselo skakljaš od nedavnega eksplozivnega intervjuja Billa Clintona na FoxNews, prek starih filmskih tednikov, ki prikazujejo kubansko revolucijo, do videoposnetka Beatlov, ki ga doslej še nisi videl?

YouTubovska politika

V ozadju spletne strani resda prežita džihadova propaganda in nekaj nacističnega agitpropovstva. A na njej je tudi bogastvo »mainstreamovskega« materiala. V ZDA že govorijo o prihodu »youTubovske politike« in prvi »YouTubovi vojni«.

Similar Posts:

admin

Back to top