Rožna voda plavice in njena funkcija v maski za obraz

Maska za obraz je v prvi vrsti namenjena učinkovitemu čiščenju kože. Ključne sestavine, ki jih vsebuje vsaka maska za obraz, so tako izbrane z mislijo na njeno osnovno funkcijo. Vendar pa sestavine, ki opravljajo nalogo čiščenja kože, še niso dovolj za resnično kakovostno masko. Čiščenje kože mora biti namreč vedno tudi nežno, zato mora maska za obraz vsebovati tudi dodatne snovi, ki poskrbijo za blaženje kože. Ena tovrstnih sestavin, ki lahko močno pripomorejo h kvaliteti čistilne maske za obraz, je zagotovo cvetna oziroma rožna voda plavice …

Vsestranska uporabnost rožne vode plavice

Uporaba rožne vode plavice v kozmetičnih produktih poskrbi za blažilne učinke in preprečitev vnetij. Voda plavice tako še zdaleč ni uporabna le v maskah za obraz, ampak je njena uporabnost precej širša. Pojavlja se lahko kot ena izmed sestavin ali pa celo kot samostojen izdelek za nego. Še posebej dobra izbira je v primeru, ko se zaradi izpostavljenosti različnim motečim dejavnikom soočate z razdraženimi očmi. Vodo plavice lahko uporabite tudi za odstranjevanje ličil in za številne druge namene, predvsem pa takrat, ko želite kožo umiriti.

Maska za obraz z dvojnim delovanjem

Čistilne maske, ki vsebujejo tudi cvetno vodo plavice ali katero izmed drugih sestavin z blažilnim učinkom, se tako ponašajo s celostno nego kože. Čiščenje kože namreč pomeni določen šok, zato je nujno, da poskrbimo tudi za pomiritev kože, če ne želimo, da pride do razdraženosti. Šele primerno očiščena, umirjena in osvežena koža je tako pripravljena za nadaljnjo nego.

Similar Posts:

admin

Back to top