Kopalna kad, dolgoročna odločitev

Kopalna kad je dolgoročna odločitev. Ker se kopalna kad ne more premikati, kot ostalo pohištvo, je potrebno pred vgradnjo predvideti vse lastnosti uporabe v naprej. Dolgoročna vizija mora upoštevati več dejavnikov.

Dejavniki dolgoročne vizije

Način uporabe je eden osnovnih dejavnikov. Izbrana kopalna kad se bo lahko uporabljala za klasično namakanje, lahko gre za kombinacijo s tuš kabino. Pri klasičnem namakanju je nato dodana tuš kabina ločeno. Nadalje je pomembno vedeti, koliko različnih uporabnikov bo kopalna kad gostila. Razlike so predvsem pri mlajših in starejših generacijah. Za mlajše generacije mora biti izbrana kopalna kad, ki omogoča staršem najlažji dostop za pomoč in nadzor pri umivanju. Pri starejših generacijah pa je potrebno razmišljati predvsem v smeri gibalnih ovir. Glede na našteto se nadalje izbira mesto postavitve.

Klasična postavitev je kopalna kad ob steni ali v kotu, sodobni trendi poznajo tudi namestitev banje sredi kopalnice ali stran od sten. V slednjem primeru pride v poštev samostoječa kopalna kad. Glede na postavitev in ostale naštete dejavnike se izbira nadaljuje na področju materialov. Poleg klasičnega emajla imamo danes umetne mase, sanitarni akril, les, kamen, lito železo, umeten marmor in številni drugi materiali. Zadnje kar si želimo je, da nas izgradnja ali prenova kopalnice dodatno udari po žepu. Ob tem se pojavi vprašanje : kaj je najdražja oziroma pretirano draga kopalnica ? Na prvo žogo bi lahko rekli cenovno najdražja kopalnica, lahko pa je tudi neizrabljena kopalnica. Masažna kopalna kad je nesmisel, če njene dodatne funkcije ne koristimo. Sama kopalna kad je nesmisel, če uporabljamo večinoma tuš kabino. Zato je potrebno vse dejavnike čim bolje pretehtati, pri tem pa razmisliti o svojih navadah in rutinah. Nič ni narobe, če si vsak dan vzamemo uro časa za sproščanje v kadi. Vendar moramo to početi in razumeti kot nujno potrebno. Dobra regeneracija in njej primerna kopalna kad je za mnoge enako pomembna kot hrana.

Kopalna kad pa ima še vedno veliko prednost. V njej se zadržujemo dlje časa in telo zato tudi bolje navlažimo. To je zelo dobro za našo kožo, ki se očisti odmrlih celic. S tem se proces staranja kože upočasni. Da bi ohranili mladosten videz kože, vam priporočamo, da postane krema proti gubicam Lux-Factor vaš zvesti spremljevalec. Več o tem pa si lahko preberete v naslednjem članku.

Similar Posts:

admin

Back to top