Maska za obraz – kako pogosto naj bi se jo uporabljalo?

Kakovostna čistilna maska za obraz vam lahko močno pomaga pri doseganju lepšega, bolj zdravega videza kože. Pri tem je pomembno, da jo uporabljate dovolj pogosto, sicer ne boste dosegli želenega učinka, po drugi strani pa seveda ni pametno pretiravati, saj lahko v tem primeru razdražite kožo.

Občutek za pravo mero in upoštevanje navodil

Najbolj varno bo, da uporabo maske za obraz prilagodite navodilom proizvajalca, ki jih najdete na embalaži izdelka. V večini primerov se priporoča uporabo čistilne maske za obraz približno dvakrat na teden. Če opazite, da s tem ne dosežete pričakovanih rezultatov, lahko intervale med posameznimi uporabami še nekoliko skrajšate. Pomembno je, da opazujete stanje in reakcijo svoje kože. Sami boste namreč najlažje presodili, ali je nega, ki jo nudite koži, ustrezna, ali pa je morda čas za spremembe. Čistilna maska za obraz naj bi se načeloma nanašala zvečer, na koži pa naj bi jo pustili nekaj minut, preden jo speremo, vendar pa so tudi pri tem možne manjše prilagoditve, odvisne od lastnosti in odziva vaše kože.

Izrazito nečista koža ni nerešljiva težava

Pri vseh tistih, ki vam nečista koža povzroča resnejše preglavice, zgolj maska za obraz verjetno ne bo dovolj. V tovrstnih primerih je med stalne pripomočke za nego kože smiselno vključiti tudi piling, ki bo odstranil delce odmrle kože. Tako čistilna maska za obraz kot piling naj bosta izbrana premišljeno, z upoštevanjem tipa vaše kože. Izogibajte se pretirano agresivnim sestavinam, saj boste namesto za čisto kožo brez zamašenih por in drugih nevšečnosti poskrbeli le še za več težav.

Similar Posts:

admin

Back to top