Naravna maska za obraz primerna tudi za izrazito nečisto kožo

Ljudje, ki se soočajo s problematično kožo, še posebej z mastno, za katero so značilne zamašene pore in akne, so pogosto prepričani, da lahko svoje težave rešijo le z uporabo agresivnih kozmetičnih proizvodov. Drži sicer, da zahteva nečista koža učinkovite izdelke za nego, predvsem masko za obraz in piling, vendar pa lahko z uporabo preveč agresivnih izdelkov situacijo le dodatno poslabšate. 
Katerim sestavinam se je dobro izogibati pri izbiri maske za obraz?

Znano je, da so določene sestavine, ki se še vedno precej pogosto pojavljajo v kozmetičnih produktih, problematične za kožo, na dolgi rok pa lahko škodijo tudi zdravju. Nič drugače ni, ko je v igri maska za obraz. Tako se je smiselno izogibati predvsem tistim maskam, ki vsebujejo umetna barvila in dišave, silikone ter parfin oziroma druge naftne derivate, v določeni meri pa so lahko problematični tudi parabeni. Slednji namreč lahko zmotijo delovanje hormonov in povzročijo alergijske reakcije, a to ne velja za parabene na splošno. Nekateri, predvsem metil in etilparaben, so lahko namreč zelo dobri konzervansi, ki jih kozmetični izdelek vendarle mora vsebovati v določenih količinah, če želimo zagotoviti njegovo obstojnost.
Bo naravna maska za obraz dovolj učinkovita?
Kljub zavedanju o škodljivosti določenih sestavin pa mnoge skrbi, da naravna maska za obraz svojega dela ne bo opravila dovolj dobro pri čiščenju problematične kože. To nikakor ne drži, saj so čistilni učinki naravnih mask in pilingov povsem primerljivi ali celo boljši kot pri kozmetiki z višjim deležem agresivnih sestavin, pri tem pa vam ne bo treba skrbeti, da bi prišlo do razdraženosti kože in drugih nevšečnosti.  

Similar Posts:

admin

Back to top